Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΤΡΟΪΚΑ: ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ...ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ

"ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ"

Από τη μια πιέσεις για όλα τα καυτά θέματα όπως, κατώτατος μισθός, δώρα, συντάξεις κύριες και επικουρικές, ενισχύσεις ταμείων, εφάπαξ, συγχωνεύσεις οργανισμών, απολύσεις στο δημόσιο και αποκρατικοποιήσεις. Και από την άλλη, ένα βασικό αίτημα που θα κρίνει τα πάντα: επαναδιαπραγμάτευση.

Οι ελεγκτές της Τρόικα επιστρέφουν «στον τόπο του εγκλήματος» για να... 


Συναντηθούν -αύριο η μεθαύριο κατά πάσα πιθανότητα- με το νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος προετοίμαζε τους φακέλους του καθ’ όλο το Σαββατοκύριακο για αυτήν την πρώτη επαφή, σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Χρ. Σταϊκούρα. 

Στις συναντήσεις με την Τρόικα θα γίνει αποτίμηση της τρέχουσας κατάστασης, υπό το φως των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής αλλά και υπό το βάρος των τεράστιων δημοσιονομικών αναγκών της χώρας.

Το πρώτο «στίγμα» πάντως των αποφάσεων θα δώσει και το μέλος της Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γκέοργκ Άσμουσεν που θα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για να μιλήσει στο συνέδριο του Economist αλλά οποίος πρόλαβε ήδη να δηλώσει και ότι η Τρόικα μπορεί να συζητήσει τα πάντα, υπό την προϋπόθεση όμως πως δεν θα ανατρέπεται ο τελικός στόχος του Μνημονίου που είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών πάντως θα επιδιώξει την ένταξη της Ελλάδας στη συμφωνία των Βρυξελών (για απευθείας χρηματοδότηση των τραπεζών από τον EFSF), με στόχο την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους κατά περίπου 50 δισ. ευρώ.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται επίσης από σήμερα και ο Χόρστ Ράιχενμπαχ της γνωστής “ομάδας κρούσης”, για να έχει συναντήσεις γνωριμίας με τους νέους υπουργούς και με στόχο να συμβάλει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τη χώρα από την ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου