Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Η ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΑΡ ΠΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΧΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

Στη ΔΗΜΑΡ συμφωνούν ότι η συγκυβέρνηση είναι ένδειξη της «ώριμης Αριστεράς»...

Από τη βάσανο της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς πέρασε ο Φώτης Κουβέλης, αυτό το σαββατοκύριακο, την απόφασή του να συμμετέχει στη συγκυβέρνηση. Τα 100 από τα 110 μέλη της ΚΕ ψήφισαν υπέρ της απόφασης με αποτέλεσμα ο κ. Κουβέλης να βγει ιδιαίτερα ενισχυμένος σε προσωπικό επίπεδο.

Ενδεικτική των προθέσεων του Φώτη Κουβέλη να συνεχίσει να στηρίζει την κυβερνητική προσπάθεια ήταν η ομιλία του βουλευτή Σπύρου Λυκούδη, γραμματέα του κόμματος. Απευθυνόμενος στα μέλη της ΚΕ έκανε διάκριση ανάμεσα στην «ώριμη Αριστερά» και στην «παιδική Αριστερά», υπονοώντας το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ και είπε, υπεραμυνόμενος της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση :
«Η επιλογή της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει την τρικομματική κυβέρνηση συνέδεσε το κόμμα με το μέλλον της χώρας, περνώντας από τη διατύπωση στην πραγματοποίηση των θέσεων, από τη διεκδίκηση στην ανάμειξη και από την κριτική στη διαχείριση.

Δεν ξέρω πόσοι και πόσες το συνιστούν έχουμε συνειδητοποιήσει, αλλά αυτά ακριβώς είναι τα χαρακτηριστικά που στην κοινωνική ζωή αυτό που λέμε ωριμότητα, ενηλικίωση. Και συνδέονται με μια λέξη που ξορκίζει η «παιδική Αριστερά» : την πραγματικότητα» είπε ο κ. Λυκούδης.

Και πρόσθεσε ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους και αφήνοντας αιχμές κατά της Αριστεράς του ναρκισσισμού, όπως είπε :...


«Σε αυτή την ενηλικίωση η Ιστορία δεν μας δίνει εγγυήσεις. Ο καιρός είναι κόντρα και στα ευρωπαϊκά και στα διεθνή ύδατα. Οι πιθανότητες είναι εναντίον μας, και η παράδοση της Αριστεράς που δαιμονοποιεί την εξουσία και την κυβερνητική διαχείριση για να βολεύεται στην αθωότητα του ναρκισσισμού μας περιμένει στη γωνία. Γιατί, σύντροφοι και συντρόφισσες καλή η παλικαροσύνη αλλά καλύτερη, πολύ καλύτερη η σύνεση, όπως λέει και η Μάρω Δούκα».
Οι επεξηγήσεις του κ. Λυκούδη για «παιδική» και «ώριμη» Αριστερά κρίθηκαν αναγκαίες αφού μια μειοψηφία στελεχών διατυπώνει επιφυλάξεις για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Ορισμένα στελέχη έχουν ήδη καταγγείλει αυτή τη στρατηγική και έχουν αποχωρήσει από τα κομματικά όργανα. Σε αυτή τη μειοψηφία απευθύνθηκε και ο Φώτης Κουβέλης λέγοντας :
«Σύντροφοι, αν θέλετε να συγκροτήσετε μειοψηφική τάση, κάντε το, αλλά με πολιτικά επιχειρήματα, όχι στο πόδι».

Η ΔΗΜΑΡ πρότεινε έξι στελέχη της για θέσεις γενικών γραμματέων στην κυβέρνηση και κάλεσε σε εγρήγορση τα μέλη της στην περιφέρεια για τη στελέχωση στους τοπικούς οργανισμούς, όπως τα διοικητικά συμβούλια νοσοκομείων.

IEFIMERIDA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου