Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΤΙΜΟ... ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε ακούσει από τους λόγους του Φώτη Κουβέλη τον τελευταίο μήνα ο λόγος ύπαρξης της Δημοκρατικής Αριστεράς στο τρικομματικό κυβερνητικό σχήμα είναι να ελέγχει τους άλλους δύο, μνημονιακών αποχρώσεων, και ιδίως την «δεξιά» ΝΔ (μην ξεχνάμε το ΠΑΣΟΚ είναι «κεντροαριστερό» ό,τι και να μας κάνει) και όπου μπορεί να συμβάλει και να διαμορφώνει το κυβερνητικό έργο σε «προοδευτική κατεύθυνση».

γράφει το ΜΑΡΙΚΑΚΙ

Και πέρα από τις ενστάσεις που μπορεί να έχουν πολλοί για το πόσο τα δεδομένα υπερβαίνουν μια δύναμη σαν τη ΔΗΜΑΡ, εκείνη, αφού προεκλογικώς μάδησε τη μαργαρίτα («Μπορεί; Δεν μπορεί. Μπορεί») αποφάσισε ότι βεβαίως και μπορεί να τα βγάλει πέρα με τα θεριά. Είναι άλλωστε θέμα εθνικής ευθύνης.

Μια μέρα σαν τη χτεσινή όμως και ο πιο καλόπιστος Δημαρίτης θα μπορούσε να έχει κλονιστεί. Από το πρωί χτες έπαιζαν δύο σημαντικές ειδήσεις:... 


Η παραίτηση για λόγους ευθιξίας του Αρχηγού του ΓΕΣ, υπόθεση που ανέδιδε ένα άρωμα γαλάζιου κομματισμού, και η υπογράμμιση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ της τοποθέτησης του Θανάση Ανδρεουλάκου, βασιλικού επίτροπου και στρατοδίκη της Χούντας στη θέση του Γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προπο.

Η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε το βράδυ  μια χλιαρή και άνευρη ανακοίνωση για την υπόθεση του Κωνσταντίνου Ζαζιά όπου αφήνει έναν κομψό υπαινιγμό για τις «κομματικές» κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι είναι «αναγκαίο να τονιστεί για άλλη μια φορά ότι οι επιλογές των στελεχών πρέπει να γίνονται με αντικειμενικό τρόπο. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι πολίτες ζητούν και προκρίνουν τη θεσμική αξιολόγηση με μοναδικό κριτήριο τα προσόντα των υποψήφιων για οποιαδήποτε δημόσια θέση, ιδιαίτερα δε στο στράτευμα και όχι οποιεσδήποτε άλλες «περγαμηνές»».

Για την περίπτωση Ανδρεουλάκου, χτες τουλάχιστον δεν υπήρξε κουβέντα (θεωρήθηκε άραγε ότι το θέμα καλύπτεται με την παραπάνω ανακοίνωση) παρά μια ανεπίσημη αναφορά στελέχους της ΔΗΜΑΡ στο περιθώριο των συσκέψεων για τα μέτρα.
Αντ’αυτού άμεση και καταλυτική ήταν η παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ για το ζήτημα της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου η οποία ανέβασε ένα «ρατσιστικό» ανέκδοτο στο τουίτερ.
Εκεί οι δημοκρατικές της ευαισθησίες χτύπησαν κόκκινο και ανέλαβε να βγει μπροστά ζητώντας να κοπεί η αθλήτρια από την Ολυμπιακή αποστολή.

Ίσως όλα τα παραπάνω να είναι συμπτώσεις αλλά αν είναι κανείς καχύποπτος μπορεί να σκεφτεί ότι στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ χτες πρυτάνευσε ο πανικός ώστε ανέδειξε το πιο ανώδυνο γι’ αυτήν ζήτημα της επικαιρότητας για να αποσιωπήσει τα άλλα δύο ή έστω να κερδίσει χρόνο για να δει πως θα τα χειριστεί.
Όσο για τον χειρισμό του ζητήματος με την αθλήτρια δεν είναι βέβαιο ότι ήταν ο ιδανικότερος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου