Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΔΕΣ???

"Βλέπουν" εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις από την ερμηνεία των όρων του μνημονίου - Απαιτεί 15.000 απολύσεις για να ξεμπλοκάρει τη δόση η τρόικα - “Καμία απόλυση” λέει η κυβέρνηση
Η τρόικα έρχεται και μαζί όλες οι παλιές απαιτήσεις. 

Σαν να μην άλλαξε τίποτα τους τελευταίους μήνες οι δανειστές μας επιμένουν στους όρους του μνημονίου και η κυβέρνηση λέει ότι ετοιμάζεται για τη μάχη της διαπραγμάτευσης.

“Δεν ξέρουμε τίποτα” μοιάζουν να λένε οι τροϊκανοί για τις απολύσεις και επιμένουν πως μένουν στη συμφωνία για 15.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων του Δημοσίου ως τα τέλη του χρόνου.

Από την άλλη πλευρά το υπουργείο επιμένει ότι απολύσεις δεν θα γίνουν και αντιπροτείνει ως ισοδύναμο μέτρο την αναδιάρθρωση του δημοσίου.

Το “ισοδύναμο μέτρο” που αντιπροτείνει όμως το υπουργείο ώστε να μην απολυθούν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι φέτος “κολλάει” στην ερμηνεία των όρων του Μνημονίου.

255 φορείς και οργανισμοί του δημοσίου αναμένεται να κλείσουν. Περίπου 6.000 υπάλληλοι... 


Που υπηρετούν σε αυτούς θα μείνουν χωρίς αντικείμενο.

Η κυβέρνηση επιθυμεί οι υπάλληλοι αυτοί να μην απολυθούν, αλλά να μετακινηθούν σε νέες θέσεις ώστε να συμπληρώσουν τα κενά που υπάρχουν αλλού.

Σύμφωνα όμως με την ερμηνεία της τρόικας η μετακίνηση θεωρείται νέα πρόσληψη. “Όχι” λέει από την πλευρά της η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις αλλά για μετακινήσεις προσωπικού.

Δεν υπάγονται στον κανόνα 1 προς 5.

Κάπου εδώ προκύπτει εμπλοκή με την τρόικα.

Μάλιστα οι τροϊκανοί επιμένουν ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει τηρήσει τους κανόνες του μνημονίου, δεν έχει τηρηθεί ο κανόνας μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του προσωπικού κατά 150.000 ως τα τέλη του 2015.

Κάπως έτσι αναμένεται “θερμή” αντιπαράθεση σε αυτό το σημείο.

Ένα ακόμη σημείο τριβής που μπορεί να οδηγήσει σε εμπλοκή αλλά και σε νέο εκβιασμό σε ότι αφορά στην εκταμίευση των χρημάτων και εδώ τίθεται το ερώτημα κατά πόσο η κυβέρνηση υπό την απειλή της στάσης πληρωμών να θα μπορέσει να εμμείνει στη θέση της για μη απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου