Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ

Παραίτηση-βόμβα στελέχους του Ταμείου με επιστολή κόλαφο: 

Για «διαβρωμένη ηγεσία » στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει λόγο πρώην ανώτατο οικονομικό στέλεχος του οργανισμού και σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Τμήματος που επιμελείται τα μνημόνια του ευρωπαϊκού νότου.

«Αδειάζοντας» τους πάντες στην επιστολή παραίτησής του, ο Πήτερ Ντόιλ κατηγόρησε το ΔΝΤ για «αποτυχία πρώτης γραμμής» σε ότι αφορά την καθυστέρησή του στην αντιμετώπιση του παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Στην επιστολή παραίτησής του με ημερομηνία 18 Ιουνίου προς το ΔΝΤ – το περιεχόμενο της οποίας διέρρευσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN- υποστηρίζει επίσης πως αισθάνεται ντροπή που εργάστηκε εκεί.

Ο Ντόιλ εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους... 


Επειτα από 20 χρόνια σκληρής δουλειάς, όπως επισημαίνει, δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στο πόστο του.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα , ο Ντόιλ κάνει λόγο για «ανικανότητα» , «αποτυχία» αλλά και «καταστροφικούς διορισμούς σε ότι αφορά την διεύθυνση του ΔΝΤ , τα τελευταία δέκα χρόνια .

Ο Ντόιλ, πρώην σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, το οποίο έχει επιφορτιστεί με τα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας επισημαίνει ακόμα ότι η καθυστέρηση του οργανισμού να προειδοποιήσει αναφορικά με την αναγκαιότητα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ήταν μία «αποτυχία πρώτης γραμμής».

Για τις καυστικές δηλώσεις του Ντόιλ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σχόλιο από το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου