Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΝΑΤΟ... ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΨΑΧΝΕΙ" ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Το ΝΑΤΟ βγαίνει να πολεμήσει την «τρομοκρατία» στη Μεσόγειο, υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, αφήνοντας εκ νέου αιχμές για τις έρευνες φυσικού αερίου από την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μια ναυτική δύναμη-κλειδί του ΝΑΤΟ απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη, με αποστολή να καταπολεμήσει την τρομοκρατία στη θάλασσα.
Στόχος είναι «να δοθεί ένα σαφές μήνυμα στους τρομοκράτες της ευρύτερης περιοχής ότι το ΝΑΤΟ ανέλαβε υπηρεσία», δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα ο Γερμανός αξιωματούχος της Συμμαχίας, Τόρστεν Κάλερ.

Η ειδική ομάδα θα περιπολεί συγκεκριμένα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία, σημειώνει η «Χουριέτ», καθώς... 


Η ένταση αυξάνεται μετά την πρόσφατη κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από τις συριακές δυνάμεις και τις συνεχόμενες ενεργειακές έρευνες από την ελληνοκυπριακή πλευρά, οι οποίες «έχουν ενοχλήσει την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους».
Η συγκεκριμένη αποστολή, ως αντιτρομοκρατική, δρα υπό το άρθρο 5 της Συμμαχίας, βάσει του οποίου η επίθεση εναντίον μίας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ μπορεί να θεωρηθεί ως επίθεση εναντίον όλων.
Ο Γερμανός αξιωματούχος είπε ακόμα ότι η ΝΑΤΟϊκή ομάδα στις 7 Ιουλίου θα έχει αναπτυχθεί περαιτέρω στη Μεσόγειο. «Δεν αποκαλύπτουμε ολόκληρο το πρόγραμμα, όμως θα είμαστε στην περιοχή», προσέθεσε.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους από τη Συρία, οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ καταδίκασαν το γεγονός και δήλωσαν ότι βρίσκονται στο πλευρό της Τουρκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου