Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΑΝΕ Γ.Γ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

Αυτή κι αν δεν είναι η μεγάλη υπέρβαση του Σαμαρά! Έκανε Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον Αθανάσιο Ανδρεουλάκο,  Βασιλικό Επίτροπο της  Χούντας, που καταδίκασε τον αδελφό της μητέρας του, Παύλο Ζάννα.

andreoulakos123Στη μεγάλη δίκη της Δημοκρατικής Άμυνας Νοέμβρη του 1968, στη Θεσσαλονίκη ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και σημερινός Γ. Γ., από την έδρα του Βασιλικού Επιτρόπου του Εκτάκτου Στρατοδικείου στις 9/11/68, κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους, αγωνιστές της «Δημοκρατικής Άμυνας», προτείνοντας να τους επιβληθούν βαριές ποινές. 

Δυσκολεύεται να πιστέψει κανείς ότι Αντώνης Σαμαράς εν γνώσει του, υπέγραψε από μεγαλοψυχία, το διορισμό του διώκτη του θείου του και 5 ακόμη αγωνιστών κατά του τυραννικού καθεστώτος, που ευόρκως υπηρετούσε ο Αθανάσιος Ανδρεουλάκος. Το πιθανότερο είναι να του το σέρβιραν συνεργάτες του και  εν αγνοία του να έβαλε την υπογραφή του. 

Βέβαια άγνοια της πρόσφατης ιστορίας, από έναν πολιτικό που κρατάει στα χέρια του της τύχη της χώρας, δεν δικαιολογείται. Πολύ δε περισσότερο... 


Όταν μέλη της οικογενείας του έχουν γράψει σελίδες της πρόσφατης ιστορίας μας.

zannas1234Θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου  Παύλου Ζάννα!
Καλά δεν υπήρχε άλλο κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση αυτή ήταν ανάγκη να προσφύγουν σε ένα άτομο του οποίου η πολιτεία παραπέμπει στις μαύρες μέρες της δικτατορίας; Αλλά και η μετέπειτα πολιτεία του παραπέμπει σε νοοτροπία εκείνης της εποχής (παρασυναγωγές και πολλά άλλα).
Και δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάτες του σημερινού πρωθυπουργού, στηρίζουν και προωθούν σε κρίσιμες θεσμικές λειτουργίες πρόσωπα, των οποίων το παρελθόν, αποτελεί παραφωνία για το έργο που καλείται να επιτελέσει αυτή η κυβέρνηση.

Για την ιστορία, για να την μάθουν όσοι την αγνοούν, παραθέτουμε απόσπασμα της αγόρευσης του τότε Βασιλικού Επιτρόπου του Εκτάκτου Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης Αθανάσιου Ανδρεουλάκου.

«Η αρχή, ότι η επικρατούσα επανάστασις δημιουργεί δίκαιον είναι διεθνώς αναγνωρισμένη.  Η επανάστασις της 21ης Απριλίου επεκράτησε πλήρως, εσωτερικώς και ανεγνωρίσθη υφ, όλων των κρατών εξωτερικώς. Επομένως  εδημιούργησε δίκαιο. Οι νόμοι είναι έγκυροι και οι πολίται οφείλουν σεβασμόν προς τους νόμους. Τοιούτος νόμος είναι ο Α.Ν. 509/1947 που διετηρήθη υφ΄  όλων των κυβερνήσεων και όλων των νομοθετικών σωμάτων αφ΄ότου εθεσπίσθη αποσκοπεί να προστατεύση το κοινωνικόν καθεστώς και το πολίτευμα της χώρας μας. Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται με τον νόμον αυτόν, ως σκοπούντες την ανατροπήν του κρατούντος πολιτεύματος και κοινωνικού συστήματος. Οι παρόντες κατηγορούμενοι παραπέμπονται  δια την βιαίαν ανατροπήν του πολιτεύματος και δια την ανατροπήν της παρούσης καθεστηκυίας τάξεως του παρόντος επαναστατικού καθεστώτος ως τρόπου και μορφής πολιτεύματος….»
(εφημερίδαΜακεδονία 10/11/1968)

Το έκτακτο στρατοδικείο καταδίκασε και τους 6 κατηγορούμενους σε πολυετείς ποινές κάθειρξης.
Τον Σπύρο Νέστωρα σε 16 ½ χρόνια, τον Παύλο Ζάννα σε 10 ½ χρόνια, τον Γεώργιο Σηπιτάνο σε 7 ½ χρόνια και τους τον Σωτήριο Δέδε, Κ. Πυρζά και Αργύριο Μαλτζίδη σε  5 ½ χρόνια τον καθένα.

«Η πλάνη και η άγνοια ευθύνονται για τα δεινά μας» (Βολταίρος)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου