Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΙΠΡΟΠΟΥΛΑ...

Μέσα στη βδομάδα που πέρασε, ο Αλ. Τσίπρας έφτασε να πει ένα μεγάλο «ναι» ακόμα και στο χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο προεκλογικά κατήγγειλαν, αν και μετά τις εκλογές της 6ης Μάη, άφηναν σαφώς να εννοηθεί ότι δεν είχαν σκοπό να το καταργήσουν, αν αποκτούσαν κυβερνητική πλειοψηφία. 

Κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΗ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε....


Να παγώσουν οι διακοπές ρεύματος μόνο για «τα κομμάτια του πληθυσμού» που αδυνατούν να πληρώσουν. Δεν αναφέρθηκε καν στην κατάργηση του χαρατσιού, απεναντίας παρέπεμψε στη Βουλή την αποσύνδεσή του από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κάτι που σε μεγάλο βαθμό ήδη έχει γίνει, καθώς το χαράτσι έχει περάσει στις εφορίες.

Ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης απέναντι στο λαό που στενάζει από τη φορολεηλασία και συνειδητά αποφασίζει να μην πληρώσει το συγκεκριμένο τέλος, παλεύοντας να καταργηθεί, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να υπάρξουν «τα κατάλληλα στοιχεία» για να επιλέξει η ΔΕΗ «αντικειμενικά ποια νοικοκυριά βρίσκονται πράγματι κάτω από τα όρια της φτώχειας και ποια άλλα έχουν τη δυνατότητα».

Ο ίδιος προσφέρθηκε να συμβάλει «ώστε να υπάρξει μια αντικειμενική δυνατότητα διαχωρισμού των νοικοκυριών που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, κάτω από τα όρια της φτώχειας» και μόνο γι' αυτούς να μην ισχύσει το βάρβαρο μέτρο της διακοπής του ρεύματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου