Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ... ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι σύμμαχοί τους της Δύσης , συμπεριφέρονται σαν τους τελευταίους αυτοκράτορες της Ρώμης, παρηκμασμένοι, εγωιστές και πάνω απ’ όλα αλαζονικοί. Έχουν την εντύπωση πως η ισχύς τους δεν θα λάβει ποτέ τέλος. Και μπορεί οι ΗΠΑ και οι ανθυπασπιστές της Γαλλία και Γερμανία να ελέγχουν το πανίσχυρο ΝΑΤΟ, υπάρχει πάντως και εύθραυστη αδυναμία, μέσα σε ένα παγκόσμιο σύστημα που αλλάζει διαρκώς.

του Finian Cunningham*

Με την απαράδεκτη συμπεριφορά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην σύνοδο της Γενεύης για το ζήτημα με τη Συρία, διαφάνηκε αυτό το αυτοκρατορικό σύνδρομο. Το οξύμωρο της συνόδου: Οι σφαγές στη Συρία οφείλονται στα κράτη που συμμετείχαν στη σύνοδο, μαζί με τα Κράτη - υποτακτικούς, δηλαδή Τουρκία και αραβικές χώρες. Και όμως, μιλάνε για διεθνή νομιμότητα και για ανθρώπινα δικαιώματα. Και όλα αυτά, με τη σοβαροφάνεια των δυτικών ΜΜΕ, που χορεύουν στον ρυθμό των αφεντικών τους. Μια κανονική φάρσα....

Είναι από τον Μάρτιο του 2011, που οι χώρες αυτές εξοπλίζουν, χρηματοδοτούν και οργανώνουν μισθοφορικές ομάδες κρούσης που... 


Δρουν στη Συρία. Καμιά από τις μεγάλες δυνάμεις δεν νοιάζεται για το κόστος σε ζωές αμάχων, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της: Την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης. Χρησιμοποιούν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και προβαίνουν στο ξεκλήρισμα ολόκληρων χωριών, προκειμένου να τρομοκρατήσουν και να υποδουλώσουν μια εθνικά κυρίαρχη χώρα.

Εξ' αιτίας της δολοφονικής δράσης των μισθοφόρων αυτών, που στηρίζει το ΝΑΤΟ, οιικογένειες διώχνονται από τα σπίτια τους, τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε εργαστήρια παραγωγής βομβών, και καταστηματάρχες εξαναγκάζονται να παρατήσουν τα καταστήματά τους και να εξαφανιστούν.Μια νεαρή Σύρια, μας λέει καθαρά πως οι συμμορίες αυτές αποτελούνται από ξένους, κάτι που φαίνεται  στην προφορά τους, αφού οι μισθοφόροι τους προέρχονται από την Λιβύη, το Ιράκ και την Σαουδική Αραβία. Και συμπληρώνει εκφράζοντας τους φόβους της, ότι η Συρία θα γίνει μια δεύτερη Λιβύη.

Πως μπορούμε να περιμένουμε από ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, να ετοιμάσουν ένα σχέδιο ειρήνης για την Συρία; Θα ήταν σαν να περιμέναμε από εμπρηστές να τρέξουν να σβήσουν τις φωτιές που οι ίδιοι άναψαν.

Ακόμη και όταν η σύνοδος κατέληξε (με επιμονή της Κίνας και της Ρωσίας) στο ότι το σχέδιο ειρήνευσης και η μεταβατική κυβέρνηση θα πρέπει  να συμπεριλαμβάνουν και τον Άσαντ, οι τρεις δυτικές δυνάμεις αντέδρασαν με μανία, επιμένοντας πως ο Άσαντ θα πρέπει πάση θυσία να απομακρυνθεί. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως ο Άσαντ δεν θα μπορεί να συμμετέχει στο μέλλον της Συρίας, και πως Ρωσία και Κίνα θα πρέπει να του το ξεκαθαρίσουν αυτό. Στη συνέχεια, η Κλίντον προειδοποίησε πως θα απαιτήσει εκ νέου από το Σ.Α. του ΟΗΕ να προχωρήσει σε επιπλέον κυρώσεις εναντίον της Συρίας και να καθιερώσει ζώνες απαγόρευσης πτήσεων, καθώς και ανθρωπιστικούς διαδρόμους, κάτι που με άλλα λόγια, απλά σημαίνει κανονικότατη στρατιωτική επέμβαση. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα επιτηρούν τις ζώνες απαγόρευσης πτήσεων. Κάτι τέτοιο ήδη γίνεται, με την πλήρη στρατιωτικοποίηση των συνόρων της Τουρκίας με την Συρία, μετά τη κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους, καθώς  και την προειδοποίηση της Άγκυρας να απομακρυνθούν οι συριακές δυνάμεις από τα σύνορα.

Στο πολύ κοντινό μέλλον θα δούμε να σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Συρία. Θα κλιμακωθούν οι θανατηφόρες δραστηριότητες των ξένων μισθοφόρων μέσα στη Συρία, που στηρίζονται από το ΝΑΤΟ, την Τουρκία και τους Άραβες. Και όσο η Συρία θα βυθίζεται στο αίμα, τόσο τα δυτικά ΜΜΕ θα μιλάνε για την καταστολή του Άσαντ, που δήθεν σφάζει αμάχους, ώστε να ολοκληρωθεί το σκηνικό για σφίξει η θηλιά. Ο Σύρος ηγέτης είναι πολύ πιθανό να αποφασίσει να παραδώσει την εξουσία τότε, προκειμένου να απαλύνει τον πόνο και τα βάσανα του λαού του.

Θα γίνει από το ΝΑΤΟ αυτό που έγινε στην Λιβύη, με τη Συμμαχία από αέρος να προστατεύει και να καλύπτει τις παραστρατιωτικές οργανώσεις στο έδαφος. Η αρμοδιότητα για προστασία, σύντομα θα μετατραπεί σε αρμοδιότητα για βομβαρδισμούς, με σκοπό την ήττα του συριακού καθεστώτος.

Όλα αυτά αποτελούν εγκληματικές ενέργειες. Η επιμονή του ΝΑΤΟ να ανατραπεί ο Άσαντ έχει να κάνει με ένα γενικότερο πλάνο της Δύσης, για την απόλυτη κυριαρχία της στην Μέση Ανατολή, Β. Αφρική και Κεντρική Ασία. Η ρητορική της Δύσης για ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατικές αρχές, κλπ, καλύπτει απλώς την διπροσωπία και τον κυνισμό της. Οι μεγάλες δυνάμεις είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ισχυρίζονται πως είναι. Είναι χώρες τρομοκράτες. Η καταστροφή της Συρίας θα είναι όπως και η καταστροφή του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Υεμένης, του Πακιστάν και της Σομαλίας. Ήδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα,  η Αμερική έχει εξαπολύσει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εναντίον του αφρικανικού κρατιδίου Μαλί.

Αυτή η αχόρταγη πορεία προς την απόλυτη κυριαρχία μέσω πολέμων, συνοδεύεται από την στήριξη δικτατορικών καθεστώτων στον αραβικό κόσμο, καθώς και τον προσεταιρισμό ισλαμιστών εξτρεμιστών, όπως είναι αυτοί της Αλ Κάιντα.

Το κενό μεταξύ της ρητορικής της Δύσης και της σκληρής πραγματικότητας έχει μετατραπεί σε άβυσσο.
Όπως έχει πει πρόσφατα ο Αμερικανός αναλυτής Webster Tarpley, η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της δεν σέβονται πλέον καθόλου την εθνική κυριαρχία των άλλων κρατών. Ο σκοπός τους είναι η λεηλασία του πλανήτη, έτσι ώστε να διασωθούν οι καταχρεωμένες και πτωχευμένες κοινωνίες τους.
Η αδιαφορία των ΗΠΑ για την τύχη των υπόλοιπων κυριάρχων κρατών, αποτελεί την βασικότερη ένδειξη της αλαζονείας τους και του αυτοκρατορικού τους συνδρόμου. Η ιστορία όμως διδάσκει πως κάθε αυτοκρατορία, στο τέλος πληρώνει λογαριασμό. Όπως ακριβώς έγινε με την ρωμαϊκή αυτοκρατορία, έτσι θα γίνει και με την αμερικανική. Η πορεία των στρατιωτικών επεμβάσεων της Αμερικής μοιάζει διαρκής και ασυγκράτητη, μα οι αναταράξεις που προκαλούνται στο εσωτερικό των ΗΠΑ και μέσα στην Ευρώπη, δείχνουν μια επικείμενη κατάρρευση του αμερικανικού imperium, και μάλιστα  από μέσα....

 ''Global Research''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου