Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ ΑΝΘΡΑΚΟΡΥΧΩΝ

Ενα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα από την «Μαύρη Πορεία» και τον αγώνα των ανθρακωρύχων….

Σε δεκάδες περιοχές της Ισπανίας,στις επαρχίες των αναθρακωρύχων έχουμε πια κανονικές μάχες μέσα σε πόλεις, χωριά και βουνά, στην προσπάθεια των κατοίκων να κλείσουν τις εθνικές αρτηρίες για να συμπαρασταθούν στην Μαύρη Πορεία και τον αγώνα των ανθρακωρύχων.

Μην περιμένετε να μάθετε απ τις ειδήσεις αυτά που θα δείτε στη συνέχεια...

Ούτε εκει τους παίζουν, απλά γκουγκλαρετε τις λέξεις batalla minera και την σημερινή ημερομηνία. οι μαχες αναμεσα στους ανθρακωρυχους και το κρατος συνεχιζονται με ολο και μεγαλυτερη ενταση…. αυτες θα ειναι οι εικονες απο το αμεσο μελλον παντου…. ας το καταλαβουν οι υποστηρικτες του καπιταλισμου…δεξιοι και αριστεροι…. ο κοινωνικος πολεμος ειναι ηδη παρων….. και θα επεκταθει …παντου …δεν θα μεινει κανεις εκτος…. δεν θα υπαρξει κανεις…»αθωος»…
 «ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ«


 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Ο αγώνας των Ισπανών ανθρακωρύχων έχει τεράστιες πιθανότητες επιτυχίας, γιατί δημιουργήθηκε σε χώρο και σε χρόνο, που τα μέλη αυτού του αγώνα, ανδρώθηκαν, έχοντας φάει μαζί «ψωμί κι αλάτι.» Έχουν ανακαλύψει ξανά, την ιδεολογία της συντροφικότητας!!! Ξέρουν τι και ποιους αντιμετωπίζουν. Οι πραιτωριανοί δολοφόνοι, ποτέ δεν είναι απλοί άνθρωποι που ….πρέπει να κάνουν τη δουλεία τους. Είναι προδότες του Ισπανικού λαού.

Έχουν ζήσει μαζί, έχουν ματώσει μαζί, έχουν πονέσει και ο καθένας, έχει απλώσει το χέρι για να βοηθήσει τον άλλο να σηκωθεί, να σταθεί ξανά στα πόδια του.
Αυτοί οι άνθρωποι, δεν έχουν καμιά ομοιότητα με τις εδώ συναθροίσεις «αγανακτισμένων» μετά από διαδικτυακή μικρή αγγελία.
Την εξέγερση πριν την κάνεις, πρέπει να τη σπουδάζεις και να αναζητάς τους όμοιούς σου και όχι τους τυχαίους σου. Πρέπει να είσαι αποφασισμένος να θυσιαστείς για τον διπλανό σου και όχι να τον πουλάς σε τιμή ευκαιρίας, μέχρι να φαγωθείς κι” εσύ, πριν προλάβεις να καταλάβεις πως έγινε και γιατί.

 

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου