Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΕΜ ΤΑ ΗΘΕΛΕ ΤΗΣ ΜΟΝΙΚΑΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ

Μπράβο ρε Αντωνάκη. Άκουσα ότι βοηθάς το αδερφάκι σου. Αχ, το αίμα νερό δεν γίνεται, αγόρι μου. Μάθε όμως  Αντώνη, ότι για δούλος είσαι ακριβός.

Τώρα θα πει κάποιος, ότι βοήθησες τον αδερφό σου με λεφτά από το υστέρημα των φορολογούμενων. Ας πει. Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια. Εδώ διόρισες όλους τους συγχωριανούς σου, τους συγγενείς σου θα αφήσεις; Να μην του δώσεις ούτε μια ντουζίνα εκατομμυριάκια, έτσι για χαρτζιλίκι; 
 
Το ξέρω κούκλα μου, ότι και το υπόλοιπο το σόι δε θα το αφήσεις έτσι. Για το Μιχαλολιάκο λέω. Εσύ του κάνεις τα χατίρια κι αυτός κάνει ναζάκια. Το παίζει δύσκολη, για να τον θέλεις πιο πολύ. Στο τέλος θα σε στηρίξει, θα το δεις.  
Έχεις πήξει στη δουλειά και εσύ και οι βουλευτές; Με δουλεύεις; Αφού τα κάνατε σαν τα μούτρα του Βαγγέλη, ακόμα δεν αρχίσατε… Α, αυτό εννοείς. Κάνουν ουρές απ έξω απ τα γραφεία τα γαλάζια ζώα για διορισμό. Κάτι που έλεγες για αξιοκρατία, κάτι κατά της  οικογενειοκρατίας, ισχύει; Όχι. 

Εντάξει καταλαβαίνω, ότι έχεις διχασμένη προσωπικότητα. Πριν μιλούσε «ο άλλος σου εαυτός». Πες μου είναι αλήθεια, ότι... 


Πολλές φορές τσακώνεσαι μόνος σου μπροστά στον καθρέπτη; Ποιος μου το είπε; Κάτι νεοδημοκράτες φίλοι σου, που σε «αγαπάν» πολύ. Όχι, δεν είναι μόνο από το γένος Mistotakikus Gantemikus. Έχεις και άλλα ιοβόλα ερπετά στην ΠΟΛΑ.

Άκουσες την μπηχτή του Βασιλάκη; Του τέως πλανητάρχη. Σε είπε ερείπιο, αν δεν το κατάλαβες. Αλήθεια τι άλλο είπατε; Σου περιέγραφε τη σκηνή με το πούρο. Πως λέκιασε το φόρεμα της Μόνικα! Μη συνεχίζεις, διαβάζουν και παιδιά. Εσύ τι του είπες; Ωχ, πως ότι έκανε ο Κλίντον στη Μόνικα, εσύ το κάνεις στο λαό. Μόνο που ξέρεις Αντώνη, ο Κλίντον έκανε ότι έκανε στη Μόνικα, αλλά τα ήθελε κι εκείνης… το στόμα της. Το έκανε συναινετικά. Εσύ μας «σώζεις» με το ζόρι. Να σε πω εκβιαστή, να σε πω σαδιστή, ή να σου πω, ότι μ αυτά που κάνεις, θα έχεις τέλος ανάλογο του Γιωργάκη;  
Έλα μη θυμώνεις. Κατά βάθος, σε συμπαθούμε, ρε κουτό. Άλλωστε τι μας έκανες; Άνεργους, απελπισμένους, άστεγους, εξαθλιωμένους, χρεοκοπημένους… τίποτα δηλαδή.
Άσε ρε Αντώνη αυτό το παραμύθι. Ποια πλειοψηφία σου έδωσε ο λαός; Ούτε 30%. Κι έτσι όπως πας, μόνο 3 θα πάρεις στο τέλος. Αυτό δε με πειράζει βεβαία. Εκείνο που με ενοχλεί, είναι ότι ζητάς από εμάς, ενώ ξέρεις ότι δεν έχουμε. Γιατί; Εντάξει, αυτό που λες είναι σωστό: Οι πλούσιοι που έχουν, δεν τα δίνουν. Γι αυτό είναι πλούσιοι. 
Δε σε βλέπω καλά. Όχι το δικό μάτι είναι μια χαρά. Εσύ είσαι χάλια. Τι σου ήρθε και έβαλες τα ΜΑΤ να δείρουν τους απεργούς; Τι θα πει σου είπε τ’ αφεντικό; Ποιος κυβερνά τον τόπο; Η Τρόικα και οι πλούσιοι; Καλά το ξέρω αυτό. Εσένα όμως γιατί σε έχουνε; Για Μπάτλερ. Ναι, το έχω δει σε έργα, που ο πλούσιος στέλνει τον κολαούζο, αν θέλει κάτι. 

Μάθε όμως  Αντώνη, ότι για δούλος είσαι ακριβός. Εντάξει το καταλάβαμε ότι τα λάθη πληρώνονται. Τα λάθη μάλιστα στην κάλπη πληρώνονται πανάκριβα. Αλλά δε θα ξαναγίνει τέτοιο λάθος. Θα πας άπατος στις επόμενες εκλογές. Αν βέβαια τις προλάβεις…
Πώς να αντιστρέψεις το κλίμα; Θα σου πω. Πρόσεξε. Την ακρόπολη την ξέρεις. Που έβαλες τα βαφτιστήρια σου; Εκεί κοντά. Θα πας ένα ωραίο πρωί, μαζί με το Βενιζέλο και το Φώτη. Μην ξεχάσετε το Γιωργάκη (χωρίς το κανό). Θα κόψετε εισιτήριο και θα ανεβείτε να δείτε τα αρχαία. Καρυάτιδες, Παρθενώνα κλπ. Κατόπιν, θα πάτε στο ψηλότερο σημείο του ιερού βράχου. 

Από εκεί, θα κάνετε bungee jumping χωρίς σχοινί. Θα λύσετε αυτόματα ΟΛΑ μας τα προβλήματα και θα μας κάνετε πολύ, μα πάρα πολύ χαρούμενους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου