Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΚ@ΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ... ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Νέα ανατροπή στον κυβερνητικό σχεδιασμό εξαιτίας της υγείας του Αντώνη Σαμαρά... 

Τελικά όπως όλα δείχνουν ο χρόνος αποθεραπείας του πρωθυπουργού αργεί... Ο Μειμαράκης ζήτησε προφορικά τη γνωμοδότηση για το συνταγματικό περιθώριο... Θεωρείται απίθανο να ξεκινήσουν οι προγραμματικές την Πέμπτη... Ούτε λόγος προς το παρόν για ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στο εξωτερικό. 

Ενώ οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά είχαν προϊδεάσει τους δημοσιογράφους ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι σε θέση να παραστεί την Πέμπτη στη Βουλή για να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία και να ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, από νωρίς το απόγευμα κινήσεις συνεργατών του έδειχναν πως υπάρχει νέα ανατροπή στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μάλιστα, συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής δήλωσαν στους δημοσιογράφους πως… «εφόσον ο Πρωθυπουργός ζητήσει εντός 15νθημέρου να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, είμαστε μέσα στα συνταγματικά πλαίσια».

Αυτό δείχνει ότι η αποθεραπεία του πρωθυπουργού τελικά αργεί και δεν θα είναι... 


Tόσο εύκολη υπόθεση, καθώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ενώ για να ταξιδέψει προς το εξωτερικό με αεροπλάνο αυτό είναι προς το παρόν ιδιαίτερα απίθανο.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής η συνταγματική προθεσμία για την έναρξη της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης λήγει 15 ημέρες μετά την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, δηλαδή η προθεσμία εκπνέει την Πέμπτη και εφόσον υπάρχει κώλυμα, υπάρχει ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει μέχρι την Πέμπτη να στείλει τουλάχιστον επιστολή ζητώντας να οριστεί η ημερομηνία.

Πάντως, όχι μόνο δεν ανακοινώθηκε από πλευράς Μειμαράκη ότι η ανάγνωση των Προγραμματικών δηλώσεων θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Βουλής σε σύσκεψη με τους Αντιπροέδρους το πρωί δήλωσε πως όλα είναι ανοιχτά… ακόμη και να ξεκινήσει η διαδικασία την Παρασκευή ή το Σάββατο.

NEWSIT

1 σχόλιο: