Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΚΙΝΗΣΗ «ΜΑΤ» ή ΤΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥ

Ανοίγουμε λοιπόν μια ιστοσελίδα που σχετικά προσφάτως ανένηψε στα …Σαμαρογενή ιδεώδη, και διαβάζουμε τιτλάρα ανατρεπτική…

«ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ»


Αρματωθήκαμε λοιπόν την εθνική μας περηφάνια, και συναισθανόμενοι απόλυτα το νοηματικό φορτίο της λέξης «ΜΑΤ», λογικό ήταν να υποθέσουμε πως όλες αυτές οι ημέρες της περισυλλογής του ασθενή, δε μας εξασφάλισαν μονάχα ολοκαίνουριο και πλήρως επισκευασμένο πρωθυπουργό.

Κυρίως μας εξασφάλισαν (έτσι πιστέψαμε) έναν επανασυναρμολογημένο εθνικά ηγέτη, ο οποίος επιτέλους αποφάσισε να τιμήσει το λαό που εκπροσωπεί, να τρίξει τα δόντια στους κατοχικούς τοποτηρητές, να τους εγκαλέσει για το απύθμενο θράσος τους, και κυρίως – γιατί αυτό σημαίνει «ματ» - να τους κάνει να χάσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, τονίζοντάς τους πως οι μέρες τους είναι μετρημένες και πως οι μέρες του ραγιαδισμού και της εθελοδουλίας, τελείωσαν ανεπιστρεπτί για την Ελληνική πολιτική ηγεσία.

Κι ενώ ψυχολογικά ετοιμαστήκαμε να διαβάσουμε στη συνέχεια πολυπόθητες ειδήσεις που θα συνεπάρουν και θα τονώσουν ανέλπιστα το εθνικό φρόνημα... 


Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας με όσα είδαν στη συνέχεια τα αμυγδαλωτά μας μάτια. Το απόλυτο φιάσκο...

Η κίνηση «ματ» που ετοιμάζει ο δικός μας… ο ολοκαίνουριος… ο επισκευασμένος… αλλά αμετανόητα προσκυνημένος πρωθυπουργός, στηρίζεται στον εξής μεγαλειώδη και αποστομωτικό συλλογισμό.

Ένα θα ζητά η τρόϊκα???... Δύο θα προσφέρουμε εμείς…
Μια δημόσια υποδομή θα βγάζει στο σφυρί η τρόϊκα???... Και μια δεύτερη δώρο θα προσφέρουμε εμείς τώρα που μας έπιασαν τα κουβαρνταλίκια…
ΔΕΗ θα ζητά η τρόϊκα???... Πάρτε και το λιγνίτη δώρο θα λέμε εμείς…
Κατεβάστε το παντελόνι θα λέει η τρόϊκα???... Θα κατεβάζουμε και το σώβρακο εμείς.

Αυτή λοιπόν την αθλιότητα, επιχειρεί η δημοσιοκαφρίλα να εμφανίσει ως «κίνηση ΜΑΤ» του επισκευασμένου και χειροπόδαρα αλυσοδεμένου από ταπεινωτικές υπογραφές πρωθυπουργού της χώρας.

Διαβάστε και φρίξτε από την κατάντια εκείνων που τάχθηκαν να ελέγχουν την εξουσία και τα τερτίπια της.

Ομολογουμένως καλύτερη «ωδή» στο δοσιλογισμό και στην απόλυτη εθελοδουλία εμείς δεν έχουμε διαβάσει. Εσείς???

Απολαύστε την… Αναδημοσίευση από το Newsbomb

Κίνηση ματ ετοιμάζει ο Σαμαράς στην τρόικα 

Τη βούληση και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών αναμένεται να τονίσει στη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών έφτασαν στην Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης και σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι θα συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα προηγηθεί συνάντηση στις 11:00 με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.
Ο κ. Σαμαράς δεν αποκλείεται το πρωί να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους κυβερνητικούς εταίρους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη, όπου θα οριστικοποιηθούν οι τελικές λεπτομέρειες ενόψει της συνάντησης με τους τροϊκανούς.

Η τακτική Σαμαρά
Ο πρωθυπουργός θέλει από την πρώτη κιόλας συνάντηση με την τρόικα να στείλει το μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αξιόπιστη και θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με απτά αποτελέσματα. (Τρέμετε λοιπόν τροϊκανοί. Θα σας ταράξουμε στην υποτέλεια που δε θα πιστεύετε στα μάτια σας).

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας έχουν διαπιστώσει αποκλίσεις στην εκτέλεση των συμφωνηθέντων και γι’ αυτό το λόγο ο κ. Σαμαράς έχει έτοιμο χρονοδιάγραμμα που θα παρουσιάσει στους επικεφαλής της τρόικας, θέλοντας έτσι να εκφράσει τη βούληση της Ελλάδας για συνεργασία με τους δανειστές με στόχο την ταχύτερη έξοδο από τη κρίση.
Ο πρωθυπουργός θέλει να εντυπωσιάσει τους δανειστές και για το λόγο αυτό ετοιμάζει κίνηση «ματ» που θα αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και τη μείωση του κράτους. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται στο τραπέζι των αποκρατικοποιήσεων να πέσει και η ΔΕΗ, ενώ βέβαιη θεωρείτε η δέσμευση της ελληνικής πλευράς για «λουκέτο» σε οργανισμούς μέχρι τον Σεπτέμβρη.
Ο κ. Σαμαράς θα τονίσει ότι προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η περικοπή της δημόσιας σπατάλης με κατάργηση ειδικών γραμματειών, μείωση βουλευτικής αποζημίωσης και προνομίων.
Επίσης ένα από τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι είναι και το φορολογικό για το οποίο ο πρωθυπουργός θα δεσμευτεί για άμεσες ρυθμίσεις και τροποποιήσεις.

Οι κόκκινες γραμμές Σαμαρά
Η σύγκρουση με τους τροϊκανούς αναμένεται να σημειωθεί όταν ανοίξει το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν ξεκαθαρίσει και εντός της προγραμματικής συμφωνίας, ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες απολύσεις στο δημόσιο και νέα μείωση μισθών.
Οι δανειστές ωστόσο φαίνεται πως δεν λαμβάνουν και πολύ υπόψη τις δεσμεύσεις των κυβερνητικών εταίρων και θα ζητήσουν και πάλι «κεφάλια», αριθμό δηλαδή δημοσίων υπαλλήλων που θα φύγουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Εκτός όμως από το θέμα των απολύσεων ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεκαθαρίσει πως η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτείνει ισοδύναμα μέτρα, αλλά και μέτρα ανάπτυξης προκειμένου να υπάρξει «ανάσα» στην πραγματική οικονομία.
Οι συναντήσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες, αφενός για να έχουν οι δανειστές μια θετική εντύπωση για τη νέα ελληνική κυβέρνηση και αφετέρου για να στείλει η Ελλάδα το μήνυμα ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου