Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΑΓΩΝΑΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ... ΣΕ ΑΦΟΡΑ

Χθες οι γκάγκστερς αιματοκύλησαν τους χαλυβουργούς. Οι τρικολόρε δολοφόνοι (όπως και ο κάθε δολοφόνος άλλωστε) επικαλέστηκαν ένα βολικό επικοινωνιακά παραμύθι. Την προστασία του «ιερού δικαιώματος στην εργασία». Τους ρωτάμε λοιπόν…


Αφού το «δικαίωμα στην εργασία» είναι ιερό, τότε γιατί οι πολιτικές των υποκριτών που το λιβανίζουν, αντί να δημιουργούν δουλειές, ανοίγουν συστηματικά τις πόρτες της κολάσεως στην ανεργία???
Γιατί επιλέξατε, αντί να γίνετε ιεροκήρυκες του Θεού και της δουλειάς, να γίνετε ιεροδιάκονοι του Διαβόλου και της δυστυχίας???

Αφού το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό, τότε γιατί η μοναδική βιομηχανία που ανθεί στον τόπο μας, είναι η βιομηχανία παραγωγής ανέργων???
Γιατί επιλέξατε να δολοφονείτε τα νοικοκυριά και δε τους εξασφαλίσατε το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια και όνειρα για τα παιδιά τους???

Γιατί τα πορτοφόλια των ελάχιστων τυχερών εργαζομένων, δε θυμίζουν πλέον πορτοφόλι, αλλά  παγκάρι που το σύλησαν αδίστακτοι ιερόσυλοι που ορκίζονται στο «ιερό δικαίωμα της εργασίας»???
Γιατί ο τόπος μας θρηνεί μέσα σε δυο χρόνια, σχεδόν τρεις χιλιάδες δολοφονημένους «ιερομάρτυρες» που οι προστάτες της «ιεροσύνης» τους στέρησαν το – κατά τα άλλα - ιερό δικαίωμά τους???
Γιατί ο τόπος μας γέμισε από κουρσεμένους «ναούς» που κάποτε μέσα σ αυτούς δούλευαν άνθρωποι και τώρα φτεροκοπούν οι νυχτερίδες και η μιζέρια???...


Αφού το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό, γιατί δε φρόντισαν οι υποκριτές που το επικαλούνται, να το εξασφαλίσουν στην κοινωνία που καταδίκασαν στο μαρασμό και την ανέχεια???
Μήπως είναι οι χαλυβουργοί στο κάτεργο του Μάνεση, αυτοί που στέρησαν από το 30% αυτού του λαού τη δυνατότητα να ασκεί το «ιερό δικαίωμά» του στη δουλειά, ή οι πολιτικές των Φαρισαίων που υποτίθεται ότι το υπερασπίζονται

Αφού το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό, γιατί δε δίκασαν το Μάνεση που το στέρησε από τους δεκάδες απολυμένους του, και προτίμησαν να ξυλοκοπήσουν εκείνους που μήνες τώρα αγωνίζονται περήφανοι και ανυπότακτοι, για την αξιοπρέπεια τη δική τους και των συναδέλφων τους???
Δε δίδαξε κανέναν η ιστορία πως δουλειά χωρίς αξιοπρέπεια είναι σκλαβιά και ταυτίζεται με την απόλυτη δουλεία???

Αφού το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό, τότε γιατί οι νόμοι που φτιάχνουν οι «κοινοβουλευτικές βιομηχανίες» σας, θεσμοθετούν τις απολύσεις και όχι την απρόσκοπτη άσκηση του «ιερού δικαιώματος» από το σύνολο των πολιτών???
Ποιους προστατεύουν οι νόμοι σας??? Το δικαίωμα των ανθρώπων στη δουλειά ή το δικαίωμα της μαφίας του χρήματος να στήνει κάτεργα και κολαστήρια που να αλέθουν τις κοινωνίες???

Αφού το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό, τότε γιατί επιτρέπουν να το βιάζουν τα αφεντικά και οι θεσμοί τους και γιατί οι ξεγάνωτοι τενεκέδες που υποτίθεται ότι μοχθούν για την προστασία του, δε φρόντισαν να είναι το πρώτο που θα εξασφαλίσουν στις ανθρώπινες σκιές που περιφέρονται στη δυστυχία και την απέραντη ανέχεια???

Ποιους χτύπησαν χθες στο κάτεργο του Μάνεση οι τρικολόρε ιεροκήρυκες του ψεύδους???
Μήπως χτύπησαν εκείνους που το στέρησαν αυτό το δικαίωμα από δεκάδες οικογένειες συνανθρώπων μας που έχουν οδηγηθεί στο απόλυτο αδιέξοδο???
Μήπως εκείνους που εξασφάλισαν το δικαίωμα του Μάνεση και του κάθε Μάνεση, να μετατρέπει την επιχείρησή του σε κολαστήριο ψυχών???
Μήπως τους συναδέλφους τους πολιτικούς χαρτογιακάδες που θεσμοθέτησαν τη «νομιμότητα» της ανομίας, για να εξασφαλίζουν στους μηχανισμούς καταστολής το απαραίτητο άλλοθι να βγαίνουν μετά και να την υπερασπίζονται???

Κανέναν απ όλους αυτούς δε χτύπησαν οι γλύτσηδες της πολιτικής που ελέω των κοψοχέρηδων ασκούν κυβερνητική εξουσία.

Και τόλμησαν… Και χτύπησαν… Περήφανους ανθρώπους, που επέλεξαν ν αγωνιστούν για την αξιοπρέπειά τους και για τους συναδέλφους τους.
Και τόλμησαν… Και χτύπησαν… Περήφανους ανθρώπους που δεν κιότεψαν… Που συνειδητά επέλεξαν να μη «βολευτούν», αλλά με το όποιο τίμημα να σταθούν δίπλα και κυρίως μπροστά σε μια κοινωνία που σπαράσσεται ανελέητα, από πολιτικές καθολικής εθνοκτονίας.

Και τα έκαναν όλα αυτά, γιατί τώρα που τσάκισαν το «ιερό δικαίωμα στη δουλειά», βάλθηκαν να ξεμπερδέψουν οριστικά και με το δικαίωμα στην περηφάνια.

Οι πολιτικοί υποκριτές που πρόσταξαν να ματώσουν κεφάλια, είναι όλοι ετούτοι που έμαθαν, να κάνουν το σταυρό τους μπαίνοντας στην εκκλησία υποκρινόμενοι τους πιστούς, και μόλις μπουν, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να κατευθυνθούν στο παγκάρι για να το ληστέψουν.

Για όλους αυτούς, η ιερότητα του δικαιώματος στην εργασία, υπάρχει μόνο για να γεμίζει ο κουμπαράς, ώστε όταν έρθει η στιγμή να πέσει στα χέρια τους, να είναι γεμάτος με πόνο, με αίμα, με κλεμμένο ιδρώτα και με ανεκπλήρωτα απλά ανθρώπινα όνειρα.

Όταν όλοι αυτοί υπερασπίζονται το «ιερό δικαίωμα στην εργασία», αυτό που στην ουσία υπερασπίζονται, είναι το δικαίωμα των επιτήδειων, να ληστεύουν τον ιερό της καρπό.

Η δική τους ιερότητα, δεν αφορά στο δικαίωμα όλων μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια που θα την εξασφαλίζει η δουλειά. 
Η δική τους ιερότητα, αφορά στην προστασία της «ιερής τους αγελάδας» που επιδιώκουν να την αρμέγουν ατελεύτητα και ασύδοτα.

Από τη Δύση ως την Ανατολή και από το Βορρά μέχρι το Νότο, αυτή ήταν πάντα η "ιερότητα" του δικαιώματος στην εργασία.

Στην εποχή του ο Μαρξ μίλησε για την «εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο». Αν ξαναγεννιόταν στη δική μας πλέον εποχή, σίγουρα θα μιλούσε για «εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και από τους μηχανισμούς των ανθρώπων που στήθηκαν για να παραμυθιάζουν τις κοινωνίες, με το ίδιο ωστόσο τελικό ζητούμενο και αποτέλεσμα».

Αυτό μαρτυρά ο Καπιταλισμός που κανιβαλίζει…
Αυτό δυστυχώς επιβεβαίωσε το μοντέλο του Σοσιαλισμού που γκρεμίστηκε…
Και αυτή η αλήθεια είναι που πρέπει να σηματοδοτήσει τον αγώνα των σύγχρονων κοινωνιών, αν θέλουν να πάρουν πραγματικά στα χέρια τους τις τύχες τους και τη ζωή τους.

Γι αυτό και οφείλουμε να είμαστε όλοι μας χαλυβουργοί σ αυτόν τον ύψιστο αγώνα αξιοπρέπειας και ευθύνης.
Σ έναν αγώνα που οφείλει να ανατρέψει και αυτούς και τη σαπίλα τους.
Σ έναν αγώνα που θα στείλει στον Καιάδα τα ολέθρια σχέδια τους.
Σ έναν αγώνα που θα μας επιτρέψει να κρατήσουμε στα χέρια μας τη ζωή και τα όνειρα που μας λέρωσαν.
Σ έναν αγώνα που θα τσακίσει τα πρόστυχα χέρια τους που τόλμησαν να τα απλώσουν, για να τσαλακώσουν και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού.

Σ έναν αγώνα τιμής για μας και αξιοπρέπειας για τα παιδιά μας.

Διαφορετικά, το επόμενο βήμα θα είναι... Η ΚΟΛΑΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου