Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΜΙΑ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΕΙ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ... ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ

Εναν ολόκληρο στρατό εξοπλισμένο με υποπολυβόλα, βομβίδες κρότου-λάμψης και αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα (!) ζητεί επιπλέον από τις αστυνομικές αρχές για την προσωπική του ασφάλεια και των βουλευτών του ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, επικαλούμενος ειδικούς λόγους ασφαλείας! 
 
«Καρφώνει», μάλιστα, το δικό του «πυρήνα» που διαθέτει στους κόλπους της Αστυνομίας, αφού προτείνει λίστα με ονόματα αστυνομικών που επιθυμεί να γίνουν συνοδοί Ασφαλείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του.
Πριν καλά καλά καθίσουν στα έδρανα της Βουλής, τα ακροδεξιά στελέχη της Χρυσής Αυγής προβάλλουν υπερβολικές αξιώσεις. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος απαιτεί από τις αστυνομικές αρχές, σαν να είναι αρχηγός κράτους (!), περισσότερη προστασία. Και όλα αυτά, μάλιστα, το διάστημα αυτό που πληθαίνουν οι καταγγελίες στα γραφεία της ΓΑΔΑ για ρατσιστικά πογκρόμ εναντίον των μεταναστών από ομάδες που δηλώνουν «φίλοι της Χρυσής Αυγής». 
 
Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο «ΤτΚ», ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, πριν από λίγες μέρες...
 
Απέστειλε εξώδικη πρόσκληση- διαμαρτυρία στην ΕΛ.ΑΣ. με την οποία αιτείται επιπλέον αστυνομικούς για τη φύλαξη των 18 βουλευτών του κόμματός του και του ιδίου, και μάλιστα με ειδικό εξοπλισμό -πέραν του συνήθους υπηρεσιακού που φέρουν-, έτοιμοι να δώσουν μάχη εάν χρειαστεί. 
 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ζητεί και δεύτερο αστυνομικό για χρονικό διάστημα ενός έτους για τον κάθε βουλευτή της Αττικής. Το παράδοξο της υπόθεσης και το πιο ακραίο είναι ότι για τη δική του προστασία και της οικίας του θέλει δίπλα του έναν ολόκληρο… στρατό από αστυνομικούς, οι οποίοι να είναι εξοπλισμένοι με: Ενα αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο, τρία υποπολυβόλα MP-5, σαράντα αλεξίσφαιρα γιλέκα ελαφρού τύπου, είκοσι βομβίδες κρότου-λάμψης τύπου Ράιμενταλ (2-bang) και δύο ανιχνευτές μετάλλων για σωματική έρευνα.
Πάντως, η νομοθεσία προβλέπει ρητά ότι για την ασφάλεια αρχηγού κόμματος το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υποχρεούται να διαθέσει έως είκοσι αστυνομικούς, δύο συνοδευτικά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες. Περαιτέρω για την ασφάλεια των βουλευτών Αττικής διατίθεται ένας αστυνομικός, ενώ για τους βουλευτές της επαρχίας δύο.
 
Ο «αρχηγός», όπως αποκαλείται στους ακροεθνικιστικούς κύκλους, στο έγγραφό του γνωστοποιεί ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του αποτελεί στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων. Μιλάει για στοχοποίηση προσώπων από -μεταξύ άλλων- νεοεμφανιζόμενες τρομοκρατικές οργανώσεις και κάνει ειδική αναφορά στην επίθεση στα γραφεία της Microsoft από την οργάνωση «Αποκλίνουσες συμπεριφορές για τη διάδοση του επαναστατικού τερορισμού - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο». Δεν παραλείπει να υπενθυμίσει και την επίθεση που δέχτηκαν τα γραφεία του κόμματος στην οδό Σωκράτους τον Μάρτιο του 2010, γι’ αυτό και ζητεί ειδικά προληπτικά μέτρα. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος τονίζει ότι πρέπει να διατεθεί προσωπικό με υπηρεσιακά χαρακτηριστικά ικανά να παρέχουν τις ανάλογες εγγυήσεις. 
 
Μάλιστα, σε άλλο σημείο καταφέρεται εναντίον της Αστυνομίας διότι -όπως ισχυρίζεται- έχει υποβαθμίσει τις εν λόγω απειλές και δεν έχει προχωρήσει στη λήψη ανάλογων μέτρων. Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εκτός από την εξώδικη πρόσκληση, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέραμε, «δείχνει» και τον πυρήνα που διαθέτει στο εσωτερικό της Αστυνομίας. 
Ο ίδιος απέστειλε λίστα με ονόματα αστυνομικών που επιθυμεί να αποσπαστούν ως συνοδοί Ασφαλείας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρχηγού, οι αστυνομικοί που ζητεί να αναλάβουν υπηρεσία… παρά το πλευρόν του και δίπλα στους βουλευτές του προέρχονται από την Αμεση Δράση, την Κρατική Ασφάλεια και την ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας). 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου