Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

Τι αποκαλύπτεται σε απόρρητα έγγραφα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου...

Απόρρητα έγγραφα του πολέμου από επικοινωνία πρακτόρων της ΜΙ5 αποκαλύπτουν σχέδιο των Ναζί να δολοφονήσουν τον Βρετανό πρωθυπουργό Ουίνστον Τσόρτσιλ με μία εκρηκτική σοκολάτα. Κυριολεκτικά.

Οι ειδικοί του Χίτλερ, σύμφωνα με τα έγγραφα, κάλυψαν έναν μικρό εκρηκτικό μηχανισμό με σοκολάτα και στη συνέχεια τύλιξαν το «γλυκό» σε πολυτελές περιτύλιγμα...


Οι Γερμανοί σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν μυστικούς πράκτορες που εργάζονταν στη Βρετανία για να τοποθετήσουν τις μπάρες σοκολάτας- με την ετικέτα «Peter's Chocolate» μεταξύ άλλων εδεσμάτων που μεταφέρονταν στην αίθουσα όπου δειπνούσε το υπουργικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα εκρηκτικά είχαν τόση ισχύ που θα μπορούσαν να σκοτώσουν όποιον βρισκόταν σε απόσταση αρκετών μέτρων.

Το σχέδιο του Χίτλερ απέτυχε όμως χάρη στους Βρετανούς κατασκόπους.

Μάλιστα ένας από τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, ο Λόρδος Victor Rothschild ζήτησε να τυπωθούν αφίσες με φωτογραφία της σοκολάτας για να προειδοποιήσουν το κοινό.

 
Ο Rothschild έστειλε επιστολή με το αίτημα αυτό στον Laurence Fish και το γράμμα με ημερομηνία 4 Μαΐου του 1943 γράφτηκε από το μυστικό του καταφύγιο στο Λονδίνο. 

Η επιστολή βρέθηκε από την σύζυγο του Fish, τη δημοσιογράφο Jean Bray, καθώς καθάριζε την αλληλογραφία του καλλιτέχνη μετά το θάνατό του σε ηλικία 89 ετών, το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου