Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν!!! σήμερα τη Συρία ότι θα "θεωρηθεί υπεύθυνη" σε περίπτωση που δεν εγγυηθεί την ασφάλεια των χημικών όπλων της, μετά από ένα άρθρο που αναφέρεται στη μετακίνηση ορισμένων από αυτά από τις θέσεις όπου παρέμεναν αποθηκευμένα. 

Στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα The Wall Street Journal αναφέρεται στο ενδεχόμενο, επικαλούμενη εκθέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών, τα χημικά όπλα να πρόκειται να μετακινηθούν. "Έχουμε δηλώσει σαφώς αρκετές φορές ότι η συριακή κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την προστασία των αποθεμάτων των χημικών όπλων της", δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νάλαντ. "Η διεθνής κοινότητα θα ζητήσει λογαριασμό από τους Σύρους αξιωματούχους που δεν θα εκπληρώσουν αυτήν την υποχρέωσή τους, πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην Καμπότζη. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Αμερικανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι... 


Τα όπλα χρησιμοποιούνται εναντίον των ανταρτών και των αμάχων. Άλλοι πιστεύουν ότι ο εξοπλισμός αυτός μεταφέρθηκε σε τοποθεσία όπου δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ένοπλες ομάδες και οι δυτικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση Ομπάμα "ανησυχεί ιδιαίτερα για τα συριακά αποθέματα σε αέριο σαρίν", διευκρινίζει η ίδια πηγή. Η Συρία έχει επίσης αποθέματα αερίου μουστάρδας και κυάνιο. Αποφεύγοντας να σχολιάσει τις πληροφορίες της Wall Street Journal, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ έκρινε από την πλευρά του, "πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το συριακό καθεστώς διατηρεί τον έλεγχο των αποθεμάτων των χημικών όπλων του", και έτσι έχουν τώρα τα πράγματα, όπως είπε. "Παρακολουθούμε από πολύ κοντά το θέμα αυτό, όχι μόνο οι ΗΠΑ, αλλά και η διεθνής κοινότητα", σημείωσε. 

Τον Ιούνιο, ο αναπληρωτής Αρχηγός του γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ Γιαΐρ Νάβεχ, δήλωσε ότι η Συρία διαθέτει το "μεγαλύτερο οπλοστάσιο χημικών όπλων στον κόσμο", που έχει σχηματιστεί εδώ και 40 χρόνια. Έχει στο οπλοστάσιό της αέριο τύπου σαρίν, VX καθώς και αέριο μουστάρδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου