Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΙΝ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Τι σκατά περιμένετε; Προτιμάτε να ψοφήσετε σαν τα σκυλιά ή να σηκωθείτε από τους καναπέδες με το άρθρο 120 του Συντάγματος στο χέρι; Διαβάστε το, δεν δαγκώνει. Προτρέπει την αξιοπρέπεια και την ατομική ευθύνη. Αναλάβατε την πρέπουσα πρωτοβουλία. 

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ

Η ίδια έκκληση ισχύει και για τους συνταξιούχους που τους περιμένει ανάλογο... δημοκρατικό τέλος! Οι πεινασμένοι δεν οδύρονται, αλλά εξεγείρονται. Ερωτώ τους βουλευτές: Αυτοί έχουν φάρμακα;

"Περί του νοήματος της δημοκρατίας"

Από τότε που στην Αττική γη ο Κλεισθένης ο Αθηναίος, με την πρωτοπόρο παγκοσμίως μεταρρύθμισή του (508 π.Χ.) δημιούργησε την πρώτη δημοκρατία του κόσμου, η ανθρωπότητα ισχυρίζεται ότι πορεύεται μ’ αυτή.

Αυτό τον αληθή ισχυρισμό επικαλούνται ολημερίς και ολονυχτίς και οι σημερινοί απόγονοί της, την οποία όμως βιάζουν, κατακρεουργούν και διαστρεβλώνουν με το έτσι θέλω.
Ξεκινώντας απ’ αυτή τη διαπίστωση, εδώ και πέντε χρόνια, επιχείρησα να  την προσδιορίσω εννοιολογικά, δίνοντάς της τον εξής ορισμό:... 


«Η ελληνική δημοκρατία είναι  το πολίτευμα της κληρονομικής διαδοχής της κομματικής και πολιτικής ηγεσίας, σε διαρκώς μετριότερους ηγέτες, οι οποίοι, δημιουργώντας εκατομμύρια πολιτικούς ομήρους, με τη χυδαία μέθοδο των πελατειακών σχέσεων, εκμαυλίζοντας τις λαϊκές μάζες με παντοειδείς παροχές και υποσχέσεις, διαμοιράζοντας τα ιμάτια της Ελλάδος, αποσπώντας για τον εαυτό τους, τα στελέχη τους, τους φίλους και τους κουμπάρους τους τη μερίδα του λέοντος, αδρανοποιώντας τη δικαιοσύνη, εξαπατώντας συνεχώς τις αγελαίες μάζες των ψηφοφόρων τους, ποτίζοντάς τες με το αντικοινωνικό και αντιπολιτικό φάρμακο του ηθικού μιθριδατισμού» «(Καταχωρήθηκε στο έργο μου: «Αρχαία και Σύγχρονη Δημοκρατία. Από την Αθηναϊκή Δημοκρατία στη Σύγχρονη Οικογενειοκρατία των Επιγόνων», εκδ. «Πελασγός», Αθήνα, 2007, σελ. 151).
Πρόκειται για τη μορφή δημοκρατίας, η οποία δέσποσε στην Ελλάδα για ένα σχεδόν αιώνα και άρχισε να υφίσταται αλλοιώσεις μετά την απόλυση χρεοκοπία στην οποία μας οδήγησαν οι επίγονοι.
Για να δούμε αν ο «κυρίαρχος» λαός θα τολμήσει να πλησιάσει την αληθινή δημοκρατία –έστω και στο ελάχιστο- γιατί η δημοκρατία προϋποθέτει αληθινούς πολίτες και όχι πολιτικούς Αυστραλοπιθήκους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου