Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ "ΤΣΙΠΑΚΙ" ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ

Ήδη η επιστήμη μπορεί και ελέγχει τις κατσαρίδες! Με ένα τσιπάκι τοποθετημένο πάνω τους, είναι δυνατός ο έλεγχος των επιλογών τους με τέτοια ακρίβεια ώστε μπορούν να βαδίσουν σε μια προσδιορισμένη (από τους επιστήμονες) γραμμή, ακόμη κι αν αυτή οδηγεί στον θάνατό τους. 

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥ

Όχι, τέτοια τσιπάκια προς το παρόν δεν είναι γνωστό ότι έχουν εμφυτευτεί σε ανθρώπους. Αυτοί ακόμη ελέγχονται με πιο απλούς - παραδοσιακούς τρόπους... Η άγνοια και ο φόβος της μάζας, μαζί με τη ματαιοδοξία και τον αμοραλισμό των ηγεσιών, εξασφαλίζουν ακόμη την υποταγή χωρίς «τσιπάκια». Αρκούν τα media και κυρίως η TV.

Για δέστε πώς και πόσο σιωπηλά βαδίζουμε υποταγμένοι σε μια πορεία η οποία νιώθουμε και βλέπουμε ότι οδηγεί στον γκρεμό...


Ακούμε απαθείς τις συζητήσεις των τριών πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των 11,9 δισ., για τις διαφωνίες τους και τη... μάχη που δίνουν με την τρόικα! Τα ακούμε όλα αυτά και ενδεχομένως η μόνη μας αντίδραση είναι το δάχτυλο στο κοντρόλ για να αλλάξουμε κανάλι. Όμως, το κανάλι της υποταγής, μέσα στο οποίο βρισκόμαστε και βαδίζουμε, είναι το ίδιο.
Και θα παραμένει το ίδιο όσο νομίζουμε ότι έχουμε κυβέρνηση την οποία εκλέξαμε, όσο εξακολουθούμε να αποδίδουμε στους τύπους που (συγ)κυβερνούν ιδιότητες τις οποίες δεν διαθέτουν ούτε κατά διάνοια. Όσο δηλαδή πιστεύουμε ότι αυτοί είναι έξω από το κανάλι, είναι έξω από τον μηχανισμό ελέγχου, πως βαδίζουν αυτοτελώς, αυτοβούλως και προς το συμφέρον μας.

Ίσως, αν τους δούμε σαν τις κατσαρίδες του εργαστηρίου με το ενσωματωμένο τσιπάκι να κινούνται ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές των «ειδικών» οδηγώντας την πλέμπα, δηλαδή εμάς τους υπόλοιπους, στη χοάνη της καταστροφής, να έχουμε μια ελπίδα αντίδρασης. Ίσως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου