Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Οι φύλακες έχουν γνώση δηλώνει ο Αβραμόπουλος, αλλά παραμένουν απαθείς παρατηρητές της δράσης του πρακτορικού παρακράτους λέμε εμείς. Και αυτό το γεγονός καθιστά ασυγχώρητη τη στάση τους και εγκληματική την ευθύνη τους για τα μελλούμενα. 

Γκρίζες ζώνες και Θράκη ήταν στο επίκεντρο της ενημέρωσης που έκανε ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος,στην Επιτροπή Εξωτερικών Άμυνας της Βουλής.

Ο κ.Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι μέσα τον Οκτώβριο θα έρθει στην Αθήνα ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου, στον οποίο πολλά μπορεί να πει για τις τουλάχιστον περίεργες απόψεις του περί “εθνικισμού” και “ανεξαρτησίας της Ελλάδας”.

Ο Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στις απίστευτες απόψεις που εκφράστηκαν από Τούρκο βουλευτή για ελληνικά νησιά:
 
“Πρέπει να είναι ξεκάθαρο όμως.  Μας ενοχλούν και δε θα αφήσουμε αναπάντητα φαινόμενα, όπως...


Τα πρόσφατα  που  μπορεί  να προέρχονται από κάποιους που έχουν δημόσια ιδιότητα,  αλλά  σίγουρα δεν μπορεί να εκφράζουν την επίσημη θέση της Τουρκίας, όπως ήταν οι  δηλώσεις που έκανε ο  Τούρκος  Βουλευτής.   Αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμφισβητείται ένα μεγάλο κομμάτι της κυριαρχίας της χώρας μας  στο Αιγαίο”,είπε ο ΥΠΕΞ και πρόσθεσε:  

“Λοιπόν το μήνυμα είναι ξεκάθαρο προς  πάσα κατεύθυνση, δεν υπάρχουν για εμάς γκρίζες ζώνες.   Είναι έξω από   κάθε δημόσια συζήτηση.

Αν αρχίσουμε να απαντάμε σε όλους αυτούς τους τύπους, τότε είναι σαν να αναγνωρίζουμε ως θέμα συνομιλίας την ύπαρξή τους. Το θέμα είναι τί ξέρει η επίσημη  τουρκική εξωτερική πολιτική.   Ε, λοιπόν σας διαβεβαιώνω ότι αυτά είναι ξεκάθαρα, δεν επιδέχονται ούτε συζήτηση ούτε παρερμηνεία. Το τί μπορεί να λέει ο καθένας στο εσωτερικό της χώρας του για εσωτερική κατανάλωση, δεν μπορεί να οδηγεί εμάς στο να αντιδρούμε αψυχολόγητα”.  
 
Ο Αβραμόπουλος έκανε εκτενή αναφορά και στη Θράκη ,κάνοντας λόγο για δραστηριότητα “παρακρατικών οργανώσεων”:

“Η Ελλάδα τηρεί με συνέπεια τις υποχρεώσεις που απορρέουν σε ό,τι αφορά την μειονότητα,  αλλά και τους συναφείς  διεθνείς κανόνες, εφαρμόζοντας πολιτική πλήρους ισονομίας και ισοπολιτείας και βέβαια χωρίς λογικές αμοιβαιότητας και με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ιδιαιτερότητες των Μουσουλμάνων  –  στο θρήσκευμά  τους –  συμπατριωτών μας.  
 
Έρχονται πολλοί που επισκέπτονται τη χώρα μας, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορα.   Πόσοι και πόσες από αυτή την αίθουσα δεν έχετε επισκεφθεί την Τουρκία; Γιατί κάθε φορά που εμφανίζεται ένας επισκέπτης κάποιοι φοβούνται;   Έλληνες πολιτικοί, Υπουργοί, Πρωθυπουργοί, Βουλευτές, κατ’ επανάληψη πηγαίνουν στην Τουρκία, επισκέπτονται το Πατριαρχείο. Δεν πρέπει να τα βλέπουμε αυτά με φοβικό μάτι. Το τί  λένε και τί κάνουν έχει σημασία.
 
Αλλά εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η  δραστηριότητα παρακρατικών οργανώσεων  στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Εκεί έχουν γνώσιν οι φύλακες. Εσείς ο ίδιος μου είπατε πόσο ικανοποιημένος ήσαστε  από την ενημέρωση που σας έκανε ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων της περιοχής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου