Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥΣ... ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη και τρεις υπάλληλοι της πρεσβείας σκοτώθηκαν κατά την χθεσινή επίθεση με ρουκέτα στην Βεγγάζη, σύμφωνα με λίβυο αξιωματούχο μετά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν έξω από το κτίριο, ανέφεραν πηγές ασφαλείας της χώρας στο Πρακτορείο Ρόιτερς.

Η Χίλαρι Κλίντον επιβεβαίωσε τον θάνατο του πρέσβη και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καταδίκασε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του κτιρίου.


Ένοπλοι επιτέθηκαν στο κτίριο του Αμερικανικού προξενείου το απόγευμα της Τρίτης και συγκρούστηκαν με το στρατό της Λιβύης, αναγκάζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας να υπαναχωρήσουν εξαιτίας των αλλεπάλληλων πυροβολισμών. Ανταποκριτές του Ρόιτερς που βρέθηκαν μπροστά στα επεισόδια αναφέρουν ότι είδαν ανθρώπους να κάνουν έφοδο στο κτίριο και να απομακρύνονται κρατώντας γραφεία, καρέκλες και πλυντήρια ρούχων.
Οι ΗΠΑ στέλνουν στη Λιβύη ομάδα πεζοναυτών που... 


Ειδικεύεται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετά την επίθεση που σημειώθηκε χθες Τρίτη στη Βεγγάζη και προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων Αμερικανών, αναμεσά τους και ο πρεσβευτής στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του Πενταγώνου.
 
"Οι πεζοναύτες στέλνουν μια ομάδα "Fast" (Fleet Antiterrorism Security Team) στη Λιβύη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος αυτός υπό τον όρο της ανωνυμίας.
 
Η απόφαση να σταλεί στη Λιβύη η ομάδα αυτή, που αποτελείται από πενήντα στρατιώτες, έρχεται μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη.
 
Τέσσερις Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων και ο πρεσβευτής στη Λιβύη, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση από ενόπλους που διαμαρτύρονταν κατά της ταινίας "Η αθωότητα των μουσουλμάνων" που θεωρείται υβριστική για το Ισλάμ.
 
Καταδικάζοντας τα γεγονότα στη Βεγγάζη ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα τη Διοίκηση "να παρέχει όλα τα απαραίτητα μέσα για να συμβάλει στην ασφάλεια του προσωπικού μας στη Λιβύη και να ενισχύσει την ασφάλεια σε όλες μας τις πρεσβείες στον κόσμο".
 
Στην Αίγυπτο, χιλιάδες Αιγύπτιοι, κυρίως σαλαφιστές διαδήλωσαν χθες βράδυ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο για να καταγγείλουν την ταινία, και ορισμένοι κατέβασαν από το ιστό την αμερικανική σημαία στο κτιριακό συγκρότημα της αμερικανικής αντιπροσωπείας.
 
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη της Λιβύης με αποτέλεσμα να χάσουν της ζωή τους τέσσερις Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην πόλη αυτή.
 
Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υποστήριξε ότι η επίθεση ήταν έργο "μιας μικρής, εξαγριωμένης ομάδας" και τόνισε ότι δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Τρίπολη.
 
"Διερωτώμαι, πώς συνέβη κάτι τέτοιο; Πώς μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο σε μια χώρα που βοηθήσαμε να απελευθερωθεί, σε μια πόλη που βοηθήσαμε να σωθεί από την καταστροφή; Το ερώτημα αυτό αντικατοπτρίζει πόσο περίπλοκος είναι ο κόσμος και σε τι σύγχυση βρίσκεται ορισμένες φορές", είπε η Κλίντον.
 
"Όμως, ακόμη και μέσα στη θλίψη μας, θα πρέπει να κάνουμε τη διάκριση. Ήταν μια επίθεση από μια μικρή και εξαγριωμένη ομάδα, όχι από το λαό ή την κυβέρνηση της Λιβύης", τόνισε.
 
Η Κλίντον κατέληξε ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να υπάρχει μια ελεύθερη και σταθερή Λιβύη και υποσχέθηκε ότι οι δεσμοί των δύο χωρών δεν θα πέσουν "θύμα" της επίθεσης αυτής.
 
ΠΉΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ON ALERT & NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου