Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η μεγάλη απάτη και ταυτόχρονα αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων της δολοφονικής συγκυβέρνησης, γίνεται ολοφάνερη με τη φορολογική βόμβα που ετοιμάζονται να ρίξουν προκειμένου να οδηγήσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες στον απόλυτο αφανισμό.

Η πρόθεση τους να φορολογούν το εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ, θα έχει δύο ολέθριες συνέπειες…

1.Δημοσιονομικά: Θα οδηγήσει σε έκρηξη της φοροδιαφυγής από εκείνο το τμήμα των ελεύθερων επαγγελματιών που μπορούν να μην εκδίδουν αποδείξεις και να φοροδιαφεύγουν. Και…

2.Κοινωνικά: Θα οδηγήσει στη μαζική εξόντωση των συνεπών επαγγελματιών του χώρου, αφού θα καταστήσουν πρακτικά αδύνατη τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Είναι λοιπόν φανερό, πως οι κατοχικοί κοτζαμπάσηδες (συμπεριλαμβανόμενου και του "αριστερού" μαϊντανού)...


Δεν αποσκοπούν στον εξορθολογισμό της επιχειρηματικότητας και στην τόνωση της φορολογικής συνείδησης των πολιτών.

Εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με στόχο τη ναρκοθέτηση της Ελληνικής κοινωνίας και εν τέλει τον καθολικό αφανισμό της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της iefimerida.gr...τη... χήνα με τα χρυσά αυγά πιστεύουν ότι βρήκαν στο υπουργείο Οικονομικών αλλάζοντας το τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, ωστόσο όπως επισημαίνουν λογιστές και φοροτεχνικοί, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ακόμα οι ασφαλιστικές δικλείδες, θα πρέπει να αναμένεται έκρηξη της φοροδιαφυγής λόγω μη έκδοσης αποδείξεων από τους επιτηδευματίες, οι οποίοι θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, με συντελεστή 35%.


Σύμφωνα με το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, που έχει ακόμα πολλά σημεία προς εξειδίκευση, από την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των μη μισθωτών έχουν υπολογιστεί 1,5 δισ ευρώ, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι κάθε ελεύθερος επαγγελματίας θα επιβαρυνθεί κατά μέσο όρο με 1.875 ευρώ!!!

Ιδιοκτήτης μπαρ που δήλωσε εισόδημα 5.000 ευρώ και δεν πληρώνει φόρο ούτε μισό ευρώ, με την εφαρμογή συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο 1.750 ευρώ. Χονδρέμπορος σιδηρικών που δήλωσε εισόδημα 12.000 ευρώ και πλήρωσε φόρο 700 ευρώ, θα πρέπει να πληρώσει 4.200 ευρώ, διερμηνέας με εισόδημα 16.000 ευρώ που πλήρωσε φόρο 1.420 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει 5.600 ευρώ, ιδιοκτήτης βρεφονηπιακού σταθμού που δήλωσε εισόδημα 26.000 ευρώ και πλήρωσε φόρο 3.920 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει 9.100 ευρώ, γιατρός με εισόδημα 40.000 ευρώ που πλήρωσε φόρο 8.820 ευρώ θα επιβαρυνθεί με 14.000 ευρώ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει ότι με αυτές τις αλλαγές είναι πολύ πιθανόν να τη... πληρώσουν και μισθωτοί που απλώς αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, εξετάζεται το πώς μπορούν να εξαιρεθούν όσοι αμείβονται με «μπλοκάκι» στις περιπτώσεις όπου υποκρύπτεται σχέση εξαρτημένης εργασίας, όπως δηλαδή επιχειρήθηκε επί υπουργίας Αλογοσκούφη όταν επιχειρήθηκε η κατάργηση του αφορολογήτου για τους ελευθέρους επαγγελματίες, ένα μέτρο που τελικά δεν εφαρμόστηκε και οδήγησε εκτός κυβέρνησης τον τότε υπουργό Οικονομικών.
Το πακέτο των φορολογικών μέτρων ύψους 3 δισ ευρώ είναι, πάντως, το πιο «ανοικτό» κατά γενική ομολογία όσων συμμετείχαν στις συσκέψεις των τελευταίων ημερών, κάτι που σημαίνει ότι έως την οριστικοποίηση του είναι πολύ πιθανόν να... εμπλουτιστεί και με άλλα μέτρα, όπως η αύξηση του ΕΦΚ στον καπνό που χρησιμοποιείται στα στριφτά τσιγάρα και η επιβολή ΕΦΚ στο κρασί, μέτρα που έχει ζητήσει το ΔΝΤ.

Επί του παρόντος, τις αλλαγές στους ελεύθερους επαγγελματίες συνοδεύει η κατάργηση των φοροαπαλλαγών με προσδοκώμενο δημοσιονομικό όφελος περίπου 500 εκατ. ευρώ, καθώς και οι αλλαγές στη κλίμακα μισθωτών- συνταξιούχων, οι οποίες παρά τη μείωση των συντελεστών, φέρνουν επιβαρύνσεις κυρίως στα μεσαία εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου