Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ

Οι τρεις θεματοφύλακες της υποταγής το βράδυ συναντώνται. Ε και… Χέστηκε η φοράδα στ αλώνι θα μου πείτε. Και ποιος είπε ότι έχετε άδικο???

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η βραδινή συνάντηση μπορεί να είναι πολυσυζητημένη, αλλά το σκηνικό της υποτιθέμενης αντιπαράθεσης είναι χάρτινο. Κομμένο και ραμμένο στις επικοινωνιακές ανάγκες των Καρατζαφέρηδων για να εξαπατήσουν με δήθεν λεονταρισμούς την εναπομένουσα εκλογική τους βάση, ενώ το όποιο «μεγαλείο» του ρόλου τους εξαντλείται στο να είναι απλά κομιστές εντολών που τους υπαγορεύουν οι υπαλληλίσκοι των συμμοριών.

Το παραμύθι για υποβόσκουσα επικοινωνιακή κρίση και η δήθεν φημολογία για το ότι η συνοχή της κυβέρνησης περνά δοκιμασία, δεν είναι παρά ένα ακόμη αναλώσιμο για λαϊκή κατανάλωση και αποσκοπεί στην κυλιόμενη εξαπάτηση των αφελών.

Καμία κρίση δεν υποβόσκει σε μια κυβέρνηση που ο συνεκτικός της ιστός είναι η υπογεγραμμένη υποτέλεια. Πρόκειται για ένα ρόλο που... 


Τον ανέλαβαν συνειδητά και που αδίστακτα θα τον φέρουν σε πέρας μέχρι κεραίας. Είναι ο ρόλος του κοτζαμπάση. Και οι κοτζαμπάσηδες, όσο και οι γενίτσαροι, από μια και μοναδική "αξία" εμπνέονταν ιστορικά. Από την απόλυτη αφοσίωση στα συμφέροντα του σουλτανάτου.

Τίποτε απολύτως και με κανέναν δε διαπραγματεύονται. Αυτό που κάνουν είναι απλώς να διαχειρίζονται την επικοινωνία της απάτης.

Πίσω από το παραμύθι της δήθεν αναζήτησης «ηπιότερων» μέτρων εν όψει μιας γενικευμένης κοινωνικής σφαγής, αυτό που κρύβεται είναι η πραγματική αγωνία τους προκειμένου να εξασφαλίσουν παράταση της κοινωνικής ανοχής, και απομάκρυνση κατά το δυνατόν του ενδεχόμενου να ανακύψει «πολιτική κρίση».

Με μια κοινωνία καθηλωμένη στις αυταπάτες και στην πέτσινη ελπίδα και προσδοκία της, θα είναι πιο εύκολο να ολοκληρώσουν τα γραμμάτια που υπέγραψαν στο συμβολαιογραφείο των προσκυνημένων.


Αυτό θέλουν. Σκηνογραφούν έναν σικέ αγώνα απάτης με θύμα εσένα.
Δεν διαπραγματεύονται τη ζωή και την αξιοπρέπεια αλλά τον κοινωνικό αφανισμό και το πλιάτσικο της πατρίδας σου.
Δε θα τολμήσουν να θέσουν θέμα συνοχής στο έκτρωμα που δημιούργησαν. Δεν έχουν ούτε τα κότσια ούτε την υπερηφάνεια για να το κάνουν.

Στη μοναδική συνοχή που έχουν μόνιμη στόχευση, είναι σε αυτήν της κοινωνίας.
Αν δε τους ανατρέψεις άμεσα, ο εφιάλτης σύντομα θα καταστεί μη αναστρέψιμος.

1 σχόλιο:

  1. Ο Ελληνας Κυριακο δεν ειναι δυνατον να αποβαλλει τον ραγιαδισμο κυλα στις φλεβες του καταλοιπο των 400 ετων σκλαβιας και υποδουλωσης.........ενω εχει μαθει να αγωνιζεται εχει μαθει να γραφει ιστορια,απο την αλλη..........σκυβει το κεφαλι δεν ορθωνει τ αναστημα του καθως αρμοζει........ειμαστε αξιοι της μοιρας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή