Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ "ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ"... ΠΙΣΩ ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ

Ενα πολύ γερό χαστούκι για κείνους τους μοιραίους  που δεν έχουν τη δύναμη ψυχής ,το θάρρος, μα πιο πολύ τη πίστη για νίκη στο δύσκολο αγώνα που δίνουν όλες πλέον οι κοινωνικές ομάδες, απέναντι στη κυβέρνηση των προθύμων της ελληνικής τρόικας,ήταν η χθεσινή πραγματικά μεγαλειώδης εκδήλωση διαμαρτυρίας των εν ενεργεία στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. 

Δυστυχώς αγαπητοί αξιωματικοί και κυρίως κύριοι αξιωματικοί της ένδοξης σχολής των Ευελπίδων, κυρίως εσείς  έπρεπε να είστε μπροστάρηδες , ηγέτες σ΄έναν ανελέητο και σκληρό αγώνα απέναντι σε μια εξουσία που καταπατά το ιερότερο δικαίωμα στη ζωή, να ζεις με αξιοπρέπεια και να μεγαλώσεις τα παιδιά σου εργαζόμενος σκληρά , δίνοντας τα πάντα για τη  πατρίδα.


Μείνατε πίσω ,φοβούμενοι να μετρηθείτε με την εξουσία. Φοβηθήκατε τις υποτιθέμενες απώλειες μάχης, σκιαστήκατε απο... 


Την προπαγάνδα των προθύμων της πολιτικής ηγεσίας για νομικές ή και κάτι τις παραπάνω κυρώσεις αν εμφανιζόσασταν στην διαμαρτυρία για να ζήσετε αξιοπρεπώς εσείς και τα παιδιά σας.

Βάλατε μπροστά τους χαμηλόβαθμους που έτσι κι αλλιώς είναι αναλώσιμοι αφού αυτοί δεν έχουν ψυχή, δεν έχουν οικογένεια ,δεν έχουν γονείς,αδέλφια, παιδιά. Και σείς κρυφτήκατε πίσω απο αυτούς που το πολύ , να τους τραβήξετε και καμμιά δυσμενή μετάθεση γιατί κατέστρεψαν τη πειθαρχία του στρατεύματος ,αλλά αν νικήσουν θα κερδίσετε πρώτοι τα βραβεία.


Δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα γίνονταν κάτι διαφορετικό. Το ίδιο γίνεται και στην αστυνομία. Το ίδιο και στη πυροσβεστική ,το ίδιο και στους δικαστές παρ΄όλο ότι όταν αποστρατεύστε κλαίτε με πιό δυνατό κλάμα απ΄αυτόν που έβγαινε και πάλευε στο πεζοδρόμιο την εξουσία και για τη δική σας οικογένεια. Μόνο που αυτά γίνονταν μέχρι τώρα. Οταν σε λίγο περάσει η διαγραφή της μισθολογικής προαγωγής τότε θα σας εξηγήσω κύριοι ανχες,κύριοι σχες ,κύριοι ταξίαρχοι απο που κλάνει η αλεπού,αφού μπορείτε να καταλάβετε πόσα χρηματα θα χάνετε κάθε μήνα .


Οταν θα περάσει σε λίγες μέρες το κόψιμο των πάγιων οδοιπορικών σε συνδυασμό με το όποιο ποσοστό μείωσης του μισθού σας, τότε ελάτε να παίρνετε τηλέφωνο στα κανάλια για να λέτε τον δήθεν πόνο σας.


Οταν θα κληθούν, γιατί κάποια στιγμή θα κληθούν οι  στρατηγοί, και είναι αρκετοί, να επιστρέψουν το εφάπαξ που πρόλαβαν και το πήραν ενώ είναι ακόμα στην υπηρεσία τους και είναι χαρούμενοι γι΄αυτό, τότε θα καταλάβουν πως όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου θα καεί και το δικό σου.


Οταν σε λίγο δεν θα υπάρχει το ήδη πετσοκομμένο επικουρικό που θα παίρνατε σαν συνταξιούχοι μεθαύριο , όταν η σύνταξή σας δεν θα φτάνει ούτε για το δεκαπανθήμερο, τότε να δώ πως θα χτυπάτε το κεφάλι σας στο τοίχο και θα παίρνετε σβάρνα τα κανάλια να καταγγείλετε τη ληστεία.


Τώρα όμως μη κουνιέστε. Καθίστε να χαμογελάτε στη πολιτική ηγεσία του υπουργείου σας και απο πίσω να τους βρίζετε πατώκορφα .Η μήπως δεν το κάνετε? Και μιας και φτάσαμε στους συνταξιούχους να στολίσουμε και τα θηρία τους πάλαι ποτέ στρατηγούς ,πολεμιστές πραγματικοί οι άνθρωποι, πλάκα τα γαλόνια και τα παράσημα , απο τους αγώνες και τις μάχες που έχουν δώσει μέχρι τώρα.


Δυστυχώς εκεί στα γραφεία τους ,στην ΕΑΑΣ,στην ΕΑΑΝ και στην Ενωση Αποστράτων Αξκών της Αεροπορίας δεν υπάρχει αμμοδόχος για να άσκούνται στις μάχες και χρησιμοποιούν μόνο χάρτες . Με αυτό το τρόπο ασκούμενοι μόνο επί χάρτου ξέχασαν να πολεμάνε. Ετοιμάζονται μαθαίνουμε να επιστρέψουν τα παράσημα απο τις μάχες πίσω. Δεν έχουν να σκεφθείτε τη δύναμη ούτε να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους ,στους εν ενεργεία αξιωματικούς. Ακουσαν φαίνεται τη συμβουλή του Μπεγλίτη και προσπαθουν ν΄αποκόψουν τον ομφάλιο λώρο απο τους ένστολους πρώην συναδέλφους τους. Τι χρειάζεται τότε να πληρώνουν όλοι για τις ένώσεις? Για ποιό λόγο οι σημερινοί ένστολοι να πληρώνουν για να συντηρούν τις ενώσεις αυτές? Τι προσφέρουν? Απολύτως τίποτε. Προεκλογικά πολλά ψέματα για να ανακατευτούν με το συμβούλιο και κατά τη διάρκεια της θητείας τους να κάνουν και κανένα τρισάγιο στο Γράμμο και το Βίτσι για να μη ξεχνούν τον Συμμοριτοπόλεμο.


Αντε να παρευρεθούν τα μέλη τους και σε καμιά κηδεία.Καλά ήθελα να ξέρω ποιός κουμαντάρει αυτές τις ενώσεις. Εχουν μέλη πλέον? Τους έχει μείνει και κανένας απόστρατος κάτω απο τα 80 ! Πιστεύω ότι αν μπεί η τρόικα σ΄αυτά τα μαγαζιά θ΄απορρήσει που χρηματοδοτούνται απο τον κρατικό προυπολογισμό. Θα μου πείτε τώρα καλά γιατί κάνεις τέτοιες περίεργες και επικίνδυνες ερωτήσεις σήμερα? Τι έχεις πάθει? Απλές ερωτήσεις κάνω και προτρέπω και τους εν ενεργεία να δουν το θέμα σοβαρά.Καταλάβατε κύριοι των ενώσεων. Και άλλοι διατηρούν καλές σχέσεις με τη πολιτική ηγεσία, αλλά δεν διστάζουν να χτυπήσουν όταν διαπιστώνουν ότι άλλα τάζει και άλλα κάνει.Εκτός και άν το πρόβλημά σας ήταν μόνο ν΄αλλάξει το χρώμα και η ιδεολογία του υπουργού!!!!!! 


Τα όσα έγιναν χθες από αξιωματούχους του ΥΕΘΑ δείχνουν ότι οι πολιτικοί και οι συνεργάτες τους έχουν “ξεμείνει” σε μια Ελλάδα πολλών ετών πίσω.

Η αγωνία για την συγκέντρωση των στρατιωτικών οδήγησε σε “απρέπειες” που αποδείχτηκαν και αναποτελεσματικές αν κρίνουμε από το μέγθος της συγκέντρωσης.

Από το πρωί υπήρχε η φημολογία ότι η νομική υπηρεσία του ΥΕΘΑ “ξεσκονίζει” τους νόμους και τον στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα για να “βγάλει” παράνομη την συμμετοχή αξιωματικών με στολή στη συγκέντρωση.

Για να γίνει ακόμη πιο πειστική η απειλή , στέλεχος του ΥΕΘΑ επικοινώνησε με γνωστό νομικό ο οποίος …συμπτωματικά δραστηριοποιείται πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το τηλεφώνημα έγινε δήθεν για “νομική συμβουλή” ,αλλά προφανώς η πραγματική αιτία ήταν να “κάνει κύκλο” η φήμη για “αποτάξεις” και άλλα σχετικά.

Είναι προφανές ότι το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να μην κατέβουν άλλοι 200 αξιωματικοί με στολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου