Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΚΕΤΑ Μ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ...

Παρέλαση υποκριτών... Ενώ άργησαν προκλητικότητα να αναζητήσουν τους ενόχους της βρωμιάς και να τους στήσουν στον τοίχο για παραδειγματιοσμό όλων... 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Οι τιμητές των θεσμών, των νομικών πολιτισμών, και της υποκριτικής νομιμότητας, αντιδρούν αστραπιαία προκειμένου να αποκαλύψουν τους «ενόχους» της διαρροής και της αποκάλυψης της βρωμιάς… Και μόνο αυτό αρκεί για να κατανοήσει κανείς ποιο μαχαίρι και σε ποιο κόκαλο πρόκειται να φτάσει.

Δεκαετίες ολόκληρες «χύνεται άπλετο φώς» σε κάθε υπόθεση βρωμιάς και δυσωδίας, αλλά η μήτρα που γεννά και αναπαράγει πολιτικά καθάρματα δεν έσπασε ποτέ...

Το «άπλετο φώς» που ζητούν με μια φωνή τα πολιτικά λαμόγια, δε ρίχνεται για να φωτίσει το έγκλημα αλλά για να θαμπώσει τα θύματα προκειμένου να μη διακρίνουν τους πρωταγωνιστές.

Σ αυτή τη χώρα που το κουφάρι της το κούρσεψαν, πριν απ όλους αυτοί που ορκίστηκαν να την υπηρετούν… Κανείς δεν εκτελέστηκε… Κανενός η περιουσία δε δημεύτηκε… Κανενός τα βρωμισμένα χέρια δεν κόπηκαν από τους ώμους για παραδειγματισμό των μελλοντικών επίδοξων καθαρμάτων... Γιατί??? Γιατί σ αυτή τη χώρα…


Θριαμβεύει ο «νομικός πολιτισμός» των προσωπικών δεδομένων…
Θριαμβεύει ο «πολιτικός πολιτισμός» του νόμου περί ευθύνης υπουργών…
Θριαμβεύει το αλισβερίσι ντροπής ανάμεσα στα δίκτυα εξουσιών που την καταδυναστεύουν…
Θριαμβεύουν οι επιτροπές των «διαγωνισμών» (της λοβιτούρας) που λειτουργούν ως λιπαντικό για τα γρανάζια του συστήματος…

Σ αυτή τη χώρα, κανείς δε θέλει να λάμψει πραγματικά η αλήθεια γιατί όλοι είναι εν αναμονή πρωταγωνιστές στο σκηνικό του ψέμματος και της συγκάλυψης, με τα χέρια έτοιμα να βουτήξουν στο μέλι.

Σήμερα το άθλιο σκηνικό ξαναστήνεται με αφορμή τις λίστες  του ξεπεσμού.

Άργησαν προκλητικότητα να αναζητήσουν τους ενόχους της βρωμιάς, αλλά αντιδρούν αστραπιαία προκειμένου να αποκαλύψουν τους «ενόχους» της διαρροής και της αποκάλυψης τη; βρωμιάς… Και μόνο αυτό αρκεί για να κατανοήσει κανείς ποιο μαχαίρι και σε ποιο κόκαλο πρόκειται να φτάσει.

Σ αυτή τη χώρα, όλοι επιχειρούν να καλυφθούν πίσω από το «τεκμήριο της αθωότητας» γιατί κανείς δεν τόλμησε να προτάξει το τεκμήριο της ενοχής, που είανι το μοναδικό που θριαμβεύει ανεξέλεγκτα.

Όμως… Το ερώτημα παραμένει και παραμένει αμείλικτο για τους ουρακοτάγκους της πολιτικής υποκρισίας:

Σε μια χώρα που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις αναβλύζει βρωμιά και δυσωδία…
Στη χώρα των Τσουκάτων και των δεκάδων άλλων σαλτιμπάγκων…
Στη χώρα που ο παρ ολίγον πρωθυπουργός της, βρίσκεται κλεισμένος στον Κορυδαλλό…

Δεν μπορεί να υπάρχει τεκμήριο αθωότητας για το πολιτικό της προσωπικό.

Η κατάντια αυτής της χώρας, το μόνο που πρωτίστως θεμελιώνει, είναι το τεκμήριο της ενοχής τους.

Ας βρουν τον τρόπο να αποδείξουν πως είναι αθώοι (όποιοι από δαύτους είναι αθώοι) αφού σε μια χώρα που σέρνεται στη βρωμιά και τη δυσωδία, και σέρνει το λαό της στην άβυσσο της καταστροφής, δεν υπάρχουν κατά κανόνα αθώοι.

Υπάρχουν κατά κανόνα ένοχοι, διότι διαφορετικά μια χώρα δε δολοφονείται μέσα σ ένα πέπλο που στήνουν οι συνωμότες της σιωπής και της συγκάλυψης, από κατά τεκμήριο αθώους.

Οι χώρες που διοικούνται από κατά τεκμήριο αθώους ευημερούν…
Οι χώρες που βιάζονται από κατά τεκμήριο ενόχους, αργά ή γρήγορα ρίχνονται στον Καιάδα.

Δείτε την υποκρισία που κυριαρχεί στον τρόπο της πολιτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, προκάλεσε η δημοσιοποίηση σε ηλεκτρονικό Μέσο Ενημέρωσης λίστας με τα ονόματα πολιτικών που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με διπλή κατεύθυνση. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι υπαίτιοι υπάλληλοι της διαρροής του επίμαχου καταλόγου, οι οποίοι κοινοποίησαν υπηρεσιακό έγγραφο που αφορά εν εξελίξει δικαστική έρευνα, αλλά και να αποδοθούν, εφόσον προκύπτουν, ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των 36 ονομάτων κατά παράβαση του απορρήτου. Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Κατ. Αντωνίου.

Το θέμα ήρθε σήμερα και στην Βουλή με τον υφυπουργό Οικονομικών να απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη.

"Όταν κάποιος ερευνάται δεν σημαίνει ότι έχει διαπράξει αδίκημα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί", δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και συνέχισε: "Δεν σημαίνει ότι όταν γίνεται κάποια έρευνα, το ερευνώμενο πρόσωπο είναι κατά τεκμήριο φοροφυγάς. Όσο διαρκεί η έρευνα υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητος".

Ο κ. Μαυραγάνης επανέλαβε ότι πρέπει να μπει τέλος στις ατέρμονες έρευνες, καθώς -όπως είπε- «από τη μία υπάρχει σκιά και από την άλλη όσο χρονίζει μία έρευνα είναι αμφίβολο το αποτέλεσμά της».

Τόνισε ακόμη ότι πρώτη του προτεραιότητα είναι να δει πώς κινείται το πλαίσιο εξέτασης των καταγγελιών και επεξεργασίας των υποθέσεων στο ΣΔΟΕ και να το θέσει σε νέα βάση, «προκειμένου οι έρευνες να ολοκληρώνονται σύντομα και να υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια».

Ο κ. Τσούκαλης ανέφερε ότι είναι παράδοξο το γεγονός ότι από χθες 34 ονόματα κυκλοφορούν σε όλα τα blogs και επισήμως ο υφυπουργός Οικονομικών δεν τα δίνει.

«Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις», πρόσθεσε και συνέχισε: «Δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά όσον αφορά τις προθέσεις του πολιτικού συστήματος για τη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων».

«Οι κλέφτες και οι απατεώνες δεν έχουν θέση στη Βουλή, αλλά στη φυλακή», είναι το σχόλιο της Χρυσής Αυγής σχετικά με τις λίστες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Το κόμμα ζητεί «να ανοίξουν πάραυτα όλοι οι λογαριασμοί και οι θυρίδες όσων εμπλέκονται στη λίστα του μαύρου χρήματος».

Επιστολή Ν.Κακλαμάνη στον υφυπουργό Οικονομικών
"Με αφορμή τη χθεσινή δημοσίευση του καταλόγου των προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, ως πρώτη κίνηση, δημοσιοποιώ την επιστολή μου προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Μαυραγάνη. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο περιττεύει. Διευκρινίζω ότι όχι μόνο δεν έχω καμία αντίρρηση πλήρους ελέγχου των καταγγελιών, αλλά απαιτώ -το τονίζω, δεν ζητώ, απαιτώ- ταχύτατα πλήρη και σε βάθος έλεγχο, καθώς μόνο έτσι μπορεί να αποκαλυφθεί το μέγεθος της συκοφαντίας και της σκευωρίας σε βάρος μου" , αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ.

Ζητεί επίσης να μάθει ποιος και γιατί έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο, ο οποίος αφορά έρευνες που είτε δεν έχουν ολοκληρωθεί είτε -όπως στην περίπτωση του- δεν έχουν καν αρχίσει.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ο κ.Στουρνάρας με την στάση του διασύρει τον Κοινοβουλευτισμό
Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των πολιτικών που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, ζήτησε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών.
Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΛΗΝΩΝ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατηγορώντας τον ότι με τη στάση του διασύρει τον κοινοβουλευτισμό. «Δεν είναι δυνατόν να διαρρέονται ονόματα πολιτικών και να αρνείται το ΣΔΟΕ να δώσει τα ονόματα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής» υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας,

Ο κ. Μαρκόπουλος κατήγγειλε επίσης ότι ανάλογου τύπου διαρροές με αυτές που γίνονται σχετικά με τις λίστες του ΣΔΟΕ, έχουν συμβεί και με υποθέσεις που έχει χειρισθεί και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. «Κανένας δεν λογοδότησε για το πώς φεύγουν χαρτιά ερήμην της κυβέρνησης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του εκάστοτε υπουργού. Το συμπέρασμα, οι μηχανισμοί εσωτερικού ελέγχου του πολιτικού συστήματος είναι κατεστραμμένοι και αυτό είναι άλλη μια αποτυχία της μεταπολίτευσης που έσκασε στα χέρια μας και οφείλουμε να το διορθώσουμε με το να δοθούν όλα τα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας. Θεωρώ υπεύθυνο τον κ. Στουρνάρα , ο οποίος χθες βράδυ αφού ξέσπασε η ιστορία, φρόντισε να δώσει την αρμοδιότητα επιτήρησης του ΣΔΟΕ και των Πληροφοριακών Συστημάτων στον υφυπουργό κ. Μαυραγάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου