Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΣΚΑΤΩΜΕΝΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Βενιζέλος: «Η σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του πώς μπήκαμε στο ΔΝΤ συνιστά ποινικοποίηση της πολιτικής» (Συνέντευξη στο «Real FM» στις 6/9)..

Πρόκειται για τη χυδαία πολιτική αντίληψη η οποία δεσπόζει στην «σκατωμένη» μεταπολίτευση με αποτέλεσμα την πλήρη ατιμωρησία και ασυδοσία του διεφθαρμένου πολιτικού κόσμου και υποκόσμου. 

Πρόκειται για μία πολιτικο-συντεχνιακή τακτική, η οποία ανέδειξε την Ελλάδα σε πρωταγωνιστή της διαφθοράς στην Υφήλιο, όπως...


Απέδειξε η πρόσφατη Έκθεση της «Διεθνούς Διαφάνειας». Αυτή την ποταπή αντίληψη και πρακτική καταπολέμησε ο γράφων τρεις ολόκληρες δεκαετίες, αναδεικνύοντας την αντιδημοκρατικότητά της, την αντισυνταγματικότητά της και την παλιανθρωπιά της σε συνάρτηση με το χυδαίο άρθρο 86 του Συντάγματος (βλ. ενδεικτικά «Η ποινικοποίηση της πολιτικής και το ανεύθυνο των πολιτικών» (στην «Ελευθεροτυπία» της 20/10/1991) – «Απλοί κανόνες για ένα σωστό «πόθεν έσχες» («Ελευθεροτυπία» της 12/2/1992) – Η κατάργηση του πόθεν έσχες» στα «Πολιτικά Θέματα» της 25/7/1993 – «Η «ποινικοποίηση της πολιτικής και η ασυνέπεια των πολιτικών» (στα «Πολιτικά Θέματα» της 13/5/1994) και «Συνωστισμός αρπαχτικών στις εκλογές», στο μηνιαίο περιοδικό «Ηλιαία» τεύχ. Σεπτεμβρίου 2009). 

Δυστυχέστατα, ο συνταγματολόγος δεν μάχεται για την πολιτική ηθική όταν αρνείται την έρευνα των ενόχων της εθνικής μας χρεοκοπίας. Είναι όμως ευχάριστο το γεγονός ότι παρά τις αντιδράσεις των ενόχων κομμάτων οι τολμηροί Εισαγγελείς έστειλαν την υπόθεση στη Βουλή. Καιρός να καταργηθούν οι άχρηστες έδρες του συνταγματικού δικαίου. 
Όσοι ψηφίζουν, θα πρέπει κάποτε να νιώσουν εξοργισμένοι

ΠΑΝ. ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου