Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΗΣ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ

Τελικά η στοίχιση κάποιων δήθεν αριστερών, προοδευτικών κτλ κτλ δυνάμεων, σε συγκεκριμένες γραμμές πλεύσης, αποδεικνύεται διαχρονική και συνεπής. 

Έτσι και η ΔΗΜΑΡ, που, προφανώς βάζοντας στην άκρη το ότι οι –όχι και τόσο Σύριοι- εξεγερμένοι στη Συρία, σφαγιάζουν χριστιανούς αλλά και μέλη άλλων μειονοτήτων (αλεβίτες, σιίτες κα), εξέφρασε μετά από συνάντηση στελεχών της με αντιπροσωπεία αντιπάλων του καθεστώτος Άσαντ, τη στήριξή της στην εξέγερση. Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε χθες με τον Σύλλογο Αποδήμων Ελεύθερων Σύρων στην Ελλάδα. 

Στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, αναφέρεται πως οι Σύροι Απόδημοι παρουσίασαν λεπτομερώς την πολιτική κατάσταση στη Συρία, αναφέρθηκαν στις βάρβαρες πρακτικές και τις διώξεις του καθεστώτος Άσαντ, στα βασανιστήρια και τους 30.000 μέχρι σήμερα νεκρούς και τους 80.000 αγνοούμενους, καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι αντιπολιτευόμενοι έχουν καταφύγει στο εξωτερικό.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, ο Γεράσιμος Γεωργάτος, υπεύθυνος για την ευρωπαϊκή και εξωτερική πολιτική, υπογράμμισε τη στήριξη που... 


Από την πρώτη στιγμή επέδειξε η ΔΗΜΑΡ, τασσόμενη με το πλευρό των εξεγερμένων, την απερίφραστη εκ μέρους της καταδίκη του καθεστώτος Άσαντ και την ανάγκη άμεσης απομάκρυνσή του από την εξουσία, αλλά και το ρόλο της Διεθνούς Κοινότητας που πρέπει να πιέσει, ώστε να σταματήσει επιτέλους η αιματοχυσία και η τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Διαβεβαίωσε επιπλέον τους Σύρους Απόδημους ότι η ΔΗΜΑΡ θα εξετάσει με ενδιαφέρον και θα συμπαρασταθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με τη χορήγηση πολιτικού ασύλου και θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινή γνώμη απέναντι στην υπόθεση της Συρίας και στον αγώνα των εξεγερμένων.

Εμείς, τι άλλο να προσθέσουμε; Η συστημική αριστερά της Ρεπούση, δίνει τα ρέστα της, τασόμμενη μονομερώς υπέρ της μιας πλευράς. Και για να επαναδιατυπώσουμε τη θέση του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.: Το καθεστώς Άσαντ σαφώς δεν έχει σχέση με δημοκρατία, όπως δεν έχουν όμως και καθεστώτα που στηρίζουν την εξέγερση (π.χ. Σαουδική Αραβία, Κατάρ κτλ). Είναι σίγουρο πως γίνονται εγκλήματα πολέμου, τόσο από πλευράς καθεστώτος όσο και από τους αντικαθεστωτικούς. Και η ό,ποια λύση πρέπει να δοθεί μέσα από μια πολύ καλά οργανωμένη διεθνή διάσκεψη, όπου θα συμβάλλουν εποικοδομητικά όλες οι δυνάμεις που επιθυμούν την σταθερότητα στην περιοχή, και όχι χώρες που υποδαυλίζουν ή και συμμετέχουν στην κρίση, με κλασικότερη περίπτωση την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου