Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΛΙΑΤΖΗ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

Να... σώσει οτιδήποτε σώζεται θα επιχειρήσει σήμερα το μεσημέρι ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος συγκαλεί κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο., της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, παρουσία των τομεαρχών του, εν όψει της ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή.

Και επειδή αμέσως μετά επιθυμεί να επιδιώξει μεταξύ άλλων την ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, θα επιχειρήσει να εξηγήσει στο... όλον ΠΑΣΟΚ γιατί η χώρα και το κόμμα βρίσκονται στη σημερινή κατάσταση, τι πρέπει να γίνει στο εξής και πόσο απαραίτητη είναι η ενότητα. Θα προσπαθήσει δηλαδή -μπροστά στον κίνδυνο να επανεμφανιστούν φαινόμενα... 


Ανταρτών βουλευτών τύπου Siemens- να τους «μαντρώσει» ώστε να ψηφίσουν τα μέτρα. Με κατοχυρωμένη δε την ψήφισή τους από τον Α. Λοβέρδο αλλά ανοιχτό ακόμα, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, το ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας, όπως αποκάλυψε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, η Ιπποκράτους τώρα επιχειρεί εμφανώς πια να τον απομονώσει, με τα «καρφιά» εναντίον του να πολλαπλασιάζονται, στοχεύοντας στην ακύρωση των σχεδίων του για νέο κόμμα.

Χθες πάντως ο πρώην υπουργός επανήλθε για να αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την παραμονή του στο κόμμα. «Οταν η χώρα έχει ανοιχτά μεγάλα θέματα, τα υπόλοιπα δεν είναι σημαντικά» είπε (Βήμα FM), παραπέμποντας στον χρόνο μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, οπότε «αρχίζουν να βρίσκουν χώρο συζητήσεις, ζητήματα και στάσεις που έχουν σχέση με το κομματικό σύστημα της χώρας», όπως είπε, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τα σχέδιά του για νέο φορέα, παρά τα περί «ανοιχτής διεργασίας» για την οποία μίλησε, π.χ. με μετασχηματισμό υπάρχοντος κόμματος ή συγχώνευσης άλλων. Παράλληλα κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει μαζί με τα μέτρα ένα χρονοδιάγραμμα των διεκδικήσεών μας αλλά και συγκεκριμένες αναπτυξιακές πολιτικές.

Οι αιχμές κατά του κ. Λοβέρδου συνεχίστηκαν χθες, με τη Φώφη Γεννηματά να δηλώνει τη... λύπη της, διότι δεν προσέρχεται στην από κοινού συνεδρίαση όλων των κομματικών οργάνων σήμερα. «Ο καθένας έχει δικαίωμα να νομίζει ότι μπορεί να εκφράζει κάτι νέο» επανέλαβε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι ο κ. Λοβέρδος αυτός και παραπέμποντας στους πολίτες να εξετάσουν την πορεία του. «Του εύχομαι καλό δρόμο» είπε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, εκφράζοντας την ελπίδα της να αλλάξει γνώμη και ό,τι προτάσεις έχει να τις συζητήσει μαζί τους, σε έναν διάλογο με τάσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ώστε αυτό να έχει μέλλον.

Παράλληλα, σε επανεμφάνισή του έπειτα από μήνες, ο Χ. Παπουτσής άφησε σαφείς αιχμές κατά κυβέρνησης και κομμάτων, «τιτιβίζοντας» ότι «μας έχουν καταλογίσει τα πάντα εκτός από πού πραγματικά είμαστε και φοβούνται»...

1 σχόλιο: