Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΤΣΟΓΛΑΝΟΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

Σκληρή προειδοποίηση από τον Υπουργό των εξωτερικών της Βουλγαρίας, Νικολάι Μπλαντένοφ προς τα Σκόπια!

του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΚΟΚΚΟΥ

Ο Βούλγαρος Υπουργός ανακοίνωσε ευθέως ότι η Σόφια, όπως και η Αθήνα, θα ορίσουν κόκκινη γραμμή όσον αφορά στην προσέγγιση με τα Σκόπια, σε θέματα Ιστορίας αλλά και στην πολιτιστική κληρονομιά. Όλα αυτά σε συνεδρίαση της Βουλγαρικής κυβέρνησης.

Η Βουλγαρική Συνέλευση ενέκρινε ένα σχέδιο εγγράφου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο οποίο... 


Θα καθορίζονται όλα τα βασικά στοιχεία της βουλγαρικής πολιτικής έναντι των γειτόνων  ή αλλιώς ένα στρατηγικό έγγραφο για τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες.

Ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ ανακοίνωσε συγχρόνως ότι αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τακτική συνάντηση με τους πρεσβευτές των χωρών της Βαλκανικής.

Τον τελευταίο καιρό έχουνε αυξηθεί οι αντιπαραθέσεις των δύο κρατών και μόλις πριν λίγες μέρες υπήρξε καταγγελία των αρχών της Βουλγαρίας εναντίον της κυβέρνησης του Γκρούεφσκι ότι ο τελευταίος είναι υπεύθυνος για πολλές περιπτώσεις ακόμα και κακοποίησης Σκοπιανών πολιτών που δηλώνουν όμως πως έχουν βουλγαρική συνείδηση!

Και βέβαια δεν είναι και πολύ μακριά το γεγονός που συνέβη στα σύνορα των δύο κρατών όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης προκειμένου να αποφύγει την φυλάκιση του απ' τους Σκοπιανούς  προσπάθησε να διαφύγει στο Βελιγράδι μέσα από το έδαφος της Βουλγαρίας που του πρόσφερε άσυλο.

Καθημερινά πολλές περιπτώσεις έρχονται στο φως από τα σκληρά μέτρα της Σκοπιανής αστυνομίας σε κάθε πολίτη που θα τολμήσει να μην δηλώσει την εθνική του συνείδηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου