Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΔΝΤ...

"Η Ελλάδα θα χρειαστεί και 3ο πακέτο στήριξης"... Η κυβέρνηση Παπαδήμου έπιασε μόλις το 22% των στόχων για το 2011 - Είπε επίσης ότι δεν θα υπάρξει παράταση αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ προς την Ελλάδα...

"Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας από την ευρωζώνη και οι ευρωπαίοι πιστωτές θα πρέπει να βρουν τα χρήματα για αυτό", είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο Θάνος Κατσάμπας, αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Και λίγες ώρες αργότερα το ΔΝΤ σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega στην Ουάσινγκτον, ανέφερε ότι οι απόψεις του είναι προσωπικές και δεν απηχούν τις θέσεις του ΔΝΤ. Ο κ. Κατσάμπας είπε επίσης ότι... 


Όλοι συμφωνουν πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την χώρα μας αφού χωρίς την δόση, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της και έτσι θα αναγκαστεί να βγει από την ζώνη του ευρώ και να τυπώσει νεο νόμισμα.

"Αυτό", πρόσθεσε, "είναι μια ανεπιθύμητη πραγματικότητα η οποία θα γυρίσει πισω την χώρα πολές δεκαετίες."

Είπε επίσης ότι :"παράταση της αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ είναι αδύνατη καθώς όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για τα δάνεια του ΔΝΤ προς όλες τις χώρες βασίζονται σε κανόνες που δεν είναι διαπραγματεύσιμοι".

Χαρακτήρισε επίσης μη ρεαλιστικό το σενάριο να μπορέσει να βρει χρήματα η Ελλάδα μόνη της.

Ο κ. Κατσάμπας είπε πως η κυβέρνηση Παπαδήμου εκπλήρωσε μόλις το 22% των δεσμεύσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος εφαρμόστηκαν το 2011. Ως αποτέλεσμα, ο δημόσιος τομές πρέπει να συρρικνωθεί, τόνισε ο κ. Κατσάμπας.

Ποιός είναι ο κ. Κατσάμπας
Ο κ. Αθανάσιος (Θάνος) Κατσάμπας μέχρι πρότινος ανώτερο στέλεχος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον τοποθετήθηκε αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά την αποχώρηση του κ. Π. Ρουμελιώτη.

Ο κ. Κατσάμπας, που την τελευταία πενταετία υπήρξε υποδιευθυντής του τμήματος Δημοσιονομικών Υποθέσεων του ΔΝΤ, κατέχοντας την υψηλότερη θέση Έλληνα αξιωματούχου στην ιεραρχία του Ταμείου έχει δηλώσει σε πολλές συνεντεύξεις του πως τα επόμενα τρία χρόνια θα μειωθεί κι άλλο το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, ότι μπορεί να χρειασθούν έως και 15 χρόνια για την έξοδο της χώρας από το τεράστιο βάρος του χρέους και ότι βασική προϋπόθεση για να έλθει η ανάπτυξη είναι να επιτευχθεί πρώτα η σταθεροποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου