Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ

Ιστορική μνήμη: Ιούλιος 1906: Οι Βούλγαροι ανασκολοπίζουν το ελληνικό στοιχείο της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βορείου Θράκης) και προβαίνουν σε εμπρησμούς πολλών ελληνικών πόλεων:

Ανδριανούπολις, Φιλιππούπολις, Στενήμαχος, Αγχίαλος κ.τ.λ. Καταστρέφονται ολοκληρωτικά. Όμως σε λίγα χρόνια, τον Ιούλιο του 1920 ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Αλεξανδρούππολι (Δεδεαγατς) (Για τα ιστορικά αυτά γεγονότα βλ. το ιστορικό έργο του Απόστολου Ευθυμιάδη:

"Η συμβολή της Θράκης εις τους απελευθερωτικούς αγώνας του έθνους -1361 έως 1920- εκδ. ίδιου, Αλεξανδρούπολις, 2006, σελ. 479 επ. και 703 επ.).

Δυστυχώς τ' ανθρωπάκια που μας κυβερνούν σαράντα χρόνια -και το ορθότερο είναι το συμμοριακό πολιτικό σύστημα- μας υποχρεώνουν να σκεφτόμαστε μόνο... 


Την πείνα, την ανεργία και τα συσσίτια!
Πολιτικοί εγκληματίες χωρίς τιμωρία!
Ιστορική μνήμη: 8 Ιουλίου 1920: Απελευθέρωση του Δεδεαγατς: Διαβάζω στον υπότιτλο της φωτογραφίας: "Ο Βασίλειος Αλέξανδρος κατά την αποβίβασίν του στις 8 Ιουλίου 1920 εις το Δεδεαγατς, το οποίον προς τιμήν του μετωνομάσθη Αλεξανδρούπολις" (βλ. την ιστορική εργασία του Απόστολου Ευθυμιάδη: "Η συμβολή της Θράκης εις τους απελευθερωτικούς αγώνας του έθνους -1361-1920", εκδ. του ιδίου και με δική του δαπάνη, Αλεξανδρούπολις, 2001, σελ. 703). 

Πόσοι Έλληνες το ξέρουν αυτό; Όμως, ξέρουν πολύ καλά ποιος "ήρωας"... 

Έβαλε το γκολ στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας-Γερμανίας και πόσα "καλάθια" έβαλαν οι "ήρωες" στη Βραζιλία! Αυτό ακριβώς θέλουν και οι πολιτικοί νάνοι που μας "κυβερνούν"! 

Ερωτάται: Έχει καμμιά προοπτική η "υπερήφανη" Ελλάδα;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου