Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ... ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΜΗΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Σε κατάσταση γεωστρατηγικής ομηρείας κινδυνεύει να περιέλθει η χώρα, καθώς η τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ) υλοποιεί με ταχύτατο ρυθμό το πρόγραμμα του stealth μαχητικού αεροσκάφους F-35 MUT.

Πρόκειται για ένα όπλο για το οποίο η Ελλάδα, ούτε έχει, ούτε πρόκειται να αποκτήσει τα επόμενα χρόνια, λόγω τρόϊκας, κάποιο ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισής του, είτε αεροσκάφος, είτε Α/Α όπλο. Δηλαδή μέχρι τα τέλη του 2017, η Τουρκία θα μια ετοιμοπόλεμη ενισχυμένη Μοίρα με 22 F-35, τα οποία δεν θα έχουν αντίπαλο στο Αιγαίο! Έτσι, με μία κίνηση...


που δείχνει ότι θεωρείται κορυφαία προτεραιότητα για τον αμυντικό σχεδιασμό της γειτονικής χώρας (ήδη η Τουρκία ανακοίνωσε τις βάσεις που θα εγκατασταθούν τα 100 μαχητικά που θα αποκτηθούν), το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αγοράσει άμεσα δύο επιπλέον αεροσκάφη F-35 Lightning II, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για δοκιμές, με τον όρο ότι θα παραδοθούν εντός του 2016. Κατ' αυτόν τον τρόπο, η τουρκική Αεροπορία θα διπλασιάσει τον αρθμό των υπό εκπαίδευση στο αεροσκάφος πιλότων της, αφού το 2015 θα παραλάβει επίσης δύο F-35, ενώ από το β' εξάμηνο του 2017 θα παραλαμβάνει δύο μαχητικά τον μήνα.

Σε λιγότερο από τρία χρόνια λοιπόν, τα  πρώτα F-35 μπορεί να βρίσκονται στο Αιγαίο, μετά από μία περίοδο κατά την οποία θα παραμείνουν στις ΗΠΑ για υποστήριξη των Τούρκων πιλότων με το πρόγραμμα εκπίαδευσης της USAF.

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει κονδύλια από το Ταμείο Στήριξης Αμυντικής Βιομηχανίας για το πρόγραμμα των F-35, ενώ ανακοινώθηκε ότι για την χρηματοδότηση του υπολοίπου προγράμματος του F-35, που θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, θα συσταθεί ειδικό ταμείο. Το Ταμείο Στήριξης της Αμυντικής Βιομηχανίας αποτελεί μία, ανεξάρτητη από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, πηγή χρηματοδότησης των τουρκικών εξοπλιστικών και οι πόροι του προέρχονται από την φορολόγηση προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.

Η Διοίκηση Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων ανακοίνωσε προ ημερών ότι τα έργα υποδομής (κατασκευή υπόστεγων, συνεργείων, κτιρίων, κλπ.) προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στην 7η κύρια βάση Αεριωθουμένων στο Erhac της επαρχίας της Μαλάτειας, όπου θα εδρεύουν τα πρώτα F-35. Η δημιουργία βάσεων των F-35 στα σημεία της κεντρικής ενδοχώρας είναι αναμενόμενη, αφού εκεί εδρεύουν και σήμερα οι βασικές Μοίρες κρούσης, πέρα από αυτή την Μπαντίρμα. 

Από το Εσκί Σεχίρ μέχρι π.χ. την Λέσβο, μια χαμηλή υποηχητική πτήση είναι διάρκειας 30' μόλις, ενώ μέχρι την βάση του Αράξου είναι μία-μιάμιση ώρα (900 χλμ), ανάλογα με το προφίλ της πτήσης και την ταχύτητα.

Τα F-35 ΜUT, σε 60 μήνες από σήμερα θα έχουν σχηματίσει την πρώτη επιχειρησιακή τουρκική Μοίρα, και η Ελλάδα θα υποστεί αυτό που δεν θα μπορεί πλέον να αποφύγει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου