Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΤΡΟΪΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΑΛΛΑ ΤΟ Kouveli ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΤΟΗΤΟ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΩΝ "ΣΩΤΗΡΩΝ"

Μείζον θέμα πολιτικής αξιοπιστίας, που αφήνει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο της παραίτησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, δημιουργείται μετά την επιμονή της τρόικας για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κατά το τρέχον έτος, τις οποίες μάλιστα αποσυνδέει από το συνολικό «πακέτο» των 150.000 αποχωρήσεων ως το τέλος του 2015.

Το αδιέξοδο παραμένει παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται κυρίως από τον κ. Στουρνάρα να γεφυρώσει τις αντιθέσεις και να εξευρεθεί μια «συμβιβαστική λύση» που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις της τρόικας και θα διασώζει και την πολιτική τιμή του κ. Μανιτάκη. Οι εκπρόσωποι της τρόικας, με τον κυνισμό που τους διακρίνει, επιμένουν ότι...


Κατά το τρέχον έτος θα πρέπει να φύγουν από το Δημόσιο, με ένταξή τους σε καθεστώς εφεδρείας για έναν χρόνο (ή για δύο στην περίπτωση που είναι κοντά στη σύνταξη) και καταβολή του 60% των αποδοχών τους, 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι θα αποτελέσουν το πλεονάζον προσωπικό μετά το κλείσιμο ή τη συγχώνευση φορέων του Δημοσίου.

Γι' αυτό επικαλούνται μάλιστα και σχετική δέσμευση της ελληνικής πλευράς, η οποία έχει καταστεί και νόμος του κράτους, μετά από την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου από τους κκ. Λουκά Παπαδήμο και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου