Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΣΥΡΟΝΤΑΙ... ΤΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΕΚΒΙΑΖΕΙ... Η ΧΩΡΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ... ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Ο πρωθυπουργοσ της κατοχής σηματοδοτεί και τυπικα το τέλος του θεάτρου της διαπραγμάτευσης και παραδίδει τη χώρα...

Ώρα μηδέν σήμανε για την κυβέρνηση και τη χώρα, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ότι έληξε η διαπραγμάτευση για το πακέτο των μέτρων. Με αυτή την κίνηση ο Αντώνης Σαμαράς όπως και την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να περάσουν τα μέτρα και πως πλέον παίρνει το παιχνίδι πάνω του.
Για πολλούς η κίνηση αυτή του κ. Σαμαρά είναι μία κίνηση υψηλού ρίσκου, που ενδεχομένως να αποτελεί ένα μήνυμα προς τους κυβερνητικούς εταίρους πως θυα περάσουν τα μέτρα ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχει κυβέρνηση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται με αυτή την κίνηση ο πρωθυπουργός να προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα προς το εξωτερικό λέγοντας στην ουσία πως "εγώ έκανα ότι μπορούσα, εάν εσείς μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο κάντε το!".

Σε όλο αυτό το εκρηκτικό πολιτικό σκηνικό έρχεται να προστεθεί... 


Και η δήλωση του γερμανού αντικαγκελαρίου, Φίλιπ Ρέσλερ ο οποίος σε δηλώσεις του στη Wall Street Journal μιλάει πως η βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να πληρωθεί μέσω δεσμευμένου λογαριασμού.
Αυτό το σενάριο τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ολοένα και περισσότερο, κάτι που σίγουρα είναι ένα κακό σενάριο για την κυβέρνηση, αλλά το βλέπει να πλησιάζει! Κανείς δεν αποκλείει πως αυτή η κίνηση του κ. Σαμαρά να είναι μία ενέργεια που να προετοιμάζει αυτό το ενδεχόμενο μιας και δεν υπάρχει η απαιτούμενη συνοχή στον κυβερνητικό συνασπισμό και άρα μπορεί οι δανειστές να θελήσουν "να τιμωρήσουν την Ελλάδα" με αυτό τον τρόπο.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την άγρια αντίδραση των δύο κυβερνητικών εταίρων, κάτι που δείχνει πως πλέον η συνοχή της κυβέρνησης έχει πληγωθεί σε μεγάλο βαθμό και ουδείς γνωρίζει πως μπορεί να εξελιχθεί μία τέτοια εκρηκτική πολιτική κατάσταση.

Η προσπάθεια του κ. Σαμαρά να φέρει τους πάντες προ των ευθυνών του, ενόχλησε τον κ. Βενιζέλο ο οποίος έκανε λόγο για εσπευσμένη και ατυχή δήλωση του πρωθυπουργού, ενώ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μέσα στην Κοινοβουλευτική ήταν έξαλλοι για αυτή την κίνηση που πραγματικά τους αιφνιδίασε.

Έκπληκτοι δηλώνουν και στη ΔΗΜΑΡ, καθώς παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον κ. Κουβέλη δεν ειπώθηκε πως πρόκειται να γίνει μία τέτοια δήλωση. Φυσικά η ΔΗΜΑΡ και μετά από αυτή την κίνηση επιμένει πως στην ψηφοφορία των μέτρων, θα καταψηφίσει τα εργασιακά, παραμένοντας πιστή στην αρχική της τοποθέτηση.

Σε συνδυασμό με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τόσο και το Μαξίμου διαρρέει πως δεν θα μπορούσε η χώρα να πάει στο Eurogroup την Τετάρτη με το πακέτο των μέτρων και τη διαπραγμάτευση να είναι ακόμα ανοιχτή, καθώς έτσι δεν θα μπορούσε να συζητηθεί αλλά και να ληφθεί καμία απόφαση για την επιμήκυνση και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

2 σχόλια:

  1. Ποιος να εξεγερθει αφου 4 με 5 εκατομμυρια ανεργοι που υπαρχουν διοτι τα ποσοστα που λενε ειναι ψευδη διοτι παραποιουν τις εννοιες καθονται στα σπιτι τους η' στις καφετερειες και δεν πανε καν στις διαδηλωσεις.Ο Ελληνικος λαος ειχε παντα το κακο οτι ηταν πολυ ηρεμος και δεν εξεγειροταν σχεδον ποτε τουλαχιστον τις τελευταιες 3 δεκαετιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απολύτως μόνο με την εξέγερση θα αλλάξουμε κάτι σε αυτόν τον τόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή