Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Οι Αγγελόπουλοι βάφτισαν τη βίλα των 4.695 τ.μ. στο Ψυχικό... πολυκατάστημα για φθηνότερο ρεύμα... 

Απίστευτες ιστορίες φέρνουν στο φως οι αποκαλύψεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το χαράτσι, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τη βίλα-μαμούθ των 4.695 τετραγωνικών της οικογένειας Αγγελοπούλου που όχι μόνο πληρώνει μικρότερο χαράτσι, αλλά παίρνει ρεύμα με φθηνότερο εμπορικό τιμολόγιο σαν να είναι πολυκατάστημα!

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, το σπίτι της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Παλαιό Ψυχικό αντί να πληρώνει ρεύμα με βάση το οικιακό τιμολόγιο όπως όλοι... 


Παίρνει ρεύμα από τη μέση τάση με το φθηνότερο εμπορικό τιμολόγιο Β1 που συνήθως δίδεται σε πολυκαταστήματα, βιοτεχνίες και νοσοκομεία. Το συγκεκριμένο σπίτι είναι ένα πραγματικό «ανάκτορο» έκτασης 4.695 τμ. όπου έγινε και το περίφημο πάρτι με τα πυροτεχνήματα που έκαψαν το αλσύλιο του Ψυχικού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η διαφορά που προκύπτει από τη χρήση του εμπορικού τιμολογίου Β1 σημαίνει μεγάλες απώλειες για τη ΔΕΗ. «Πολύ απλά η ΔΕΗ χάνει ένα σωρό χρήματα συγκριτικά με την ηλεκτροδότηση ενός σπιτιού με ανάλογες καταναλώσεις» λέει ο κ. Φωτόπουλος στην εφημερίδα.
Το συγκεκριμένο πολυτελές οίκημα, αναφέρει το «Θέμα» έχει κατανάλωση 50.000 κιλοβατώρων το μήνα την ώρα που μια μέση οικογένεια καταναλώνει 1700 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Με τη χρήση του μειωμένου τιμολογίου Β1, η οικογένεια Αγγελόπουλου πληρώνει από 0,05 έως 0,06 ευρώ την κιλοβατώρα ενώ η μέση οικογένεια πληρώνει από 0,06 έως 0,09 ευρώ την κιλοβατώρα (για τις πρώτες 2000 κιλοβατώρες). Συνολικά, οι απώλειες για τη ΔΕΗ από το σπίτι της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου ξεπερνά τα 5.000 ευρώ το τετράμηνο.

Και μικρότερο χαράτσι
Εκτός από λιγότερα χρήματα για ρεύμα, το συγκεκριμένο σπίτι πληρώνει όπως έχει αναφέρει το iefimerida.g και μικρότερο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (το γνωστό «χαράτσι»). Κι αυτό γιατί εκμεταλλεύεται ένα νόμο που ψηφίστηκε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο νόμος 4047/2012 ορίζει πως για τα ακίνητα που δεν έχουν οικιακή χρήση και είναι επιφάνειας άνω των 1000 τ.μ., ο συντελεστής για το τέλος ακινήτων μειώνεται κατά 30% για το άνω των 1.000 τ.μ. τμήμα, και κατά 60% για το τμήμα από 2.000 τ.μ. και πάνω.
Έτσι η έκπτωση που έχει πετύχει η οικογένεια Αγγελοπουλου από το χαράτσι φτάνει τα 70.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί πληρώνει χαράτσι 51.115 ευρω αντί να πληρώσει χαράτσι 86.388 ευρώ το χρόνο. Κερδίζει δηλαδή περίπου 35.000 ευρώ το χρόνο...

Φωτόπουλος: Δεν είναι η μοναδική περίπτωση
Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μετά την επεισοδιακή εισβολή-κατάληψη των συνδικαλιστών στο Κέντρο Πληροφορικής της επιχείρησης την προηγούμενη εβδομάδα. Στόχος του κ. Φωτόπουλου ήταν να βρεθούν στοιχεία για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς όπως υποστηρίζει υπάρχουν πληροφορίες πως «έχοντες και κατέχοντες» πληρώνουν πολύ λιγότερα για το χαράτσι από όσα θα έπρεπε με βάση τον αρχικό νόμο Βενιζέλου. «Ο κ. Βενιζέλος έδωσε τη δυνατότητα στους πλούσιους, κατόχους μεγάλης περιουσίας, να έχουν τεράστια έκπτωση από το χαράτσι» υπογραμμίζει στο Πρώτο Θέμα ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Υπενθυμίζεται πως τα στοιχεία αυτά με τις καταγγελίες εις βάρος επιχειρήσεων και άλλων για το «χαράτσι» στα ακίνητα παρέδωσε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στον Εισαγγελέα την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου