Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΙΔΟΥ ΟΙ "ΑΘΛΟΙ" ΤΟΥ ΠΑΛΗΚΑΡΑ "ΠΡΩΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ" ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ

Ιού οι "ηρωϊκές σελίδες" του Εβραίου πρωταγωνιστή ενός ακριβοπληρωμένου αγάλματος

  • Ιανουάριος 1919: Ο πρώτος …ηρωισμός του μικρού Mordechai Frizis!!!!
Γιά να καταλάβετε ποιό είναι αυτό το ...κελεπούρι, δείτε σχετική μας ανάρτηση με τίτλο: Ο ΜΑΡΤΗΣ (Παπούλιας) Η ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ (Πετσάλνικος) ΚΑΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Τον Ιανουάριο του 1919, δύο τμήματα του ελληνικού στρατού στάλθηκαν στην Ρωσία, για να πολεμήσουν τους Μπολσεβίκους, σαν μέρος μιας προσπάθειας των «συμμαχικών δυνάμεων» στην άτυχη εκστρατεία στην Ουκρανία!!!. 

Σε λιγότερο από τρεις (3) μήνες, οι «συμμαχικές δυνάμεις» που πήγαν στην  Ουκρανία ηττήθηκαν και διαλύθηκαν. Οι περισσότεροι εκτελέσθηκαν από τους Μπολσεβίκους!!! Εν τω μεταξύ συνέβη το ακόλουθο επεισόδιο.

Από τις πρώτες κι΄ όλας μέρες, η μια Ελληνική μονάδα του στρατού, με επικεφαλής τον νεαρό αξιωματικό Mordechai Frizis


Παραδόθηκε στους Μπολσεβίκους, οι οποίοι συνήθως, εκτελούσαν τέτοιους κρατουμένους. Οι νικητές (Μπολσεβίκοι) περίμεναν το διοικητή τους να έλθει, για να αποφασίσει για την τύχη των κρατουμένων. Ξαφνικά ο Mordechai Frizis, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν σκυθρωπό στην εμφάνιση «Ρώσο» αξιωματικό.  Ο Mordechai Frizis, τρομοκρατημένος, έκανε ενστικτωδώς κάτι το συνηθισμένο(???) που θα έκανε κάθε (???) ΕλληνοΕβραίος, κάτω από παρόμοιες συνθήκες. Είπε, ή μάλλον ψιθύρισε «Shemah Yisrael» (άκουσε τη φωνή μου θεέ του Ισραήλ). Προς έκπληξή του, ο Ρώσος απάντησε «Adonai Elohenu – Adonai Ehad» και διέταξε: «Πάρε τους άντρες σου και φύγετε αμέσως» !!!!!!!!!

Πριν από το θάνατό του, ο Mordechai Frizis είπε την ιστορία στον (Εβραίο φυσικά) Δρ Errico Levi (ο οποίος υπηρετούσε ως ιατρός). Ο Δρ Λεβί είπε αργότερα την ιστορία στον Δρ Μάικλ Μάτσας (επίσης Εβραίο φυσικά). —-

ΠΗΓΗ: T. Pavlidis (Posted April 2008)

Η πηγή είναι ορίτζιναλ εβραϊκή. Ζυγίστε την και πείτε μου κι΄ εμένα, πόσα καντάρια ζυγίζει ο πρώτος ηρωϊσμός του Mordechai Frizis…..
Και φυσικά, πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Μπαρμπανίκος δεν σηκώνει εβραίικους τσαμπουκάδες και διαψεύσεις.

  • Ο δεύτερος ….ηρωϊσμός του μικρού Mordechai Frizis: Παραδόθηκε στους Τούρκους, πριν κλείσει μήνα στην Μικρασιατική εκστρατεία του!!! 

Το 1916 o Mordechai Frizis κατετάγη αξιωματικός στον τομέα της κατάρτισης, στην γενέτειρά του και τόπο μόνιμης διαμονής, τη Χαλκίδα Ευβοίας.
 
Μετά την άτυχη-τυχερή παράδοσή του στους Μπολσεβίκους της Ουκρανίας το 1919, ακολούθως συμμετείχε στην Ελληνική εκστρατεία στη Δυτική Τουρκία, το 1921-1922, γνωστή είτε ως ο Τουρκικός Πόλεμος της Ανεξαρτησίας ή ως Μικρασιατική Καταστροφή. Ο Mordechai Frizis δεν πρόλαβε να χαρεί σχεδόν, ούτε έναν μήνα ως νεοφώτιστος υπολοχαγός, όταν αναγκάζεται να παραδοθεί στους Τούρκους (ενώ ο Ελληνικός στρατός τότε στην αρχή προέλευνε). Έμεινε σχεδόν όλον τον χρόνο παραμονής του στη Τουρκία αιχμάλωτος, επί έντεκα (11) !!! μήνες. Καθώς ήταν ο μόνος μη-χριστιανός αξιωματικός που συνελήφθη στη Μικρασιατική εκστρατεία, οι Τούρκοι πρόσφεραν στον Mordechai Frizis την ελευθερία του, αλλά αυτός (σύμφωνα με τον βιογράφο του) αρνήθηκε, διότι έπρεπε να δεχθεί τη μοίρα του, μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους του. Επέστρεψε στην Ελλάδα πολύ αργότερα με τους (Έλληνες) συναδέλφους του. http://www.sefarad.org/publication/lm/039/3.html
====================
Υπηρέτησε στο Μακεδονικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Ουκρανική εκστρατεία του 1919 (όπου γρήγορα παραδόθηκε), και στην εκστρατεία της Μικράς Ασίας, όπου ο υπολοχαγός Mordechai Frizis είχε παραδοθεί στους Τούρκους με τους στρατιώτες του. Ως μη-χριστιανός αξιωματικός, οι Τούρκοι του είχαν προσφέρει την ελευθερία του. Ο Mordechai αρνήθηκε και παρέμεινε έντεκα μήνες αιχμάλωτος με τους στρατιώτες του. Απελευθερώθηκε μαζί με άλλους, μετά τη κατάρρευση του Ελληνικού μετώπου το 1922. http://www.greekplanet.com.au/forum/lofiversion/index.php/t8041.html
====================
Στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1921-1922 ο υπολοχαγός Mordechai και οι στρατιώτες του συνελήφθησαν από την Τούρκους. Ως μη χριστιανό αξιωματικό, του είχαν προσφέρει την ελευθερία του. Ο Mordechai αρνήθηκε, μένοντας έντεκα μήνες αιχμάλωτος με τους Έλληνες στρατιώτες.
 
http://www.nationmaster.com/encyclopedia/Mordechai-Frizis
===================
Ο Mordechai Frizis, Γεννήθηκε στη Χαλκίδα Εύβοιας, στις 1, Ιανουαρίου 1893, ήταν γιος του Ιακώβ Φριζή, Ο Mordechai Frizis, παρακολούθησε Στρατιωτική Σχολή και αποφοίτησε ως ανθυπολοχαγός. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό στην εκστρατεία στην Ουκρανία το1919, στον απόηχο της μπολσεβίκικης επανάστασης, όπου οι γνώσεις Εβραϊκών τον βοήθησε με τους ….ντόπιους (όταν πολύ γρήγορα συνελήφθηκε). Μετά την απόσυρση των Συμμαχικών δυνάμεων από την ΕΣΣΔ, Ο Mordechai Frizis, περί τα τέλη του 1921, πήγε να υπηρετήσει στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο (του 1919 – 1922). Εκεί, προήχθη αμέσως σε υπολοχαγό, αλλά πιάστηκε άμεσα αιχμάλωτος από τους Τούρκους. Όταν οι Τούρκοι του πρόσφεραν την ελευθερία του ως μη-χριστιανό, ο Φριζής αρνήθηκε, προτιμώντας να μείνει μαζί με τους συναδέλφους του, αιχμάλωτους αξιωματικούς.
 
Αφού αφέθηκε ελεύθερος, ο Mordechai Frizis, πήγε για σπουδές στη Γαλλία στην Ecole Militaire Supérieure. Επέστρεψε στην Ελλάδα και πετυχαίνει να παίρνει τη μια προαγωγή μετά την άλλη, μέχρι που έφτασε στον βαθμό του Συνταγματάρχη…… ….. …. http://wiki.phantis.com/index.php/Mordechai_Frizis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου