Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ

Στην Ελλάδα, του μισού εκατομμυρίου υποσιτισμένων και εξαθλιωμένων παιδιών, που η τρόικα των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη δίνει παραστάσεις «σωτηρίας» με την τρόικα του Τόμσεν, του Μπαρόζο και του Ντράγκι... 

του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Εργα «σωτήρων»...
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της «Γιούνισεφ»:

1) Πάνω από 439.000 παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
2) Το 37% των φτωχών παιδιών στην Ελλάδα ζουν σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σε θέρμανση.
3) Το 18,4% των φτωχών παιδιών στην Ελλάδα ζουν σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους σε βασικά αγαθά.

Σημειώστε ότι... 


Τα στοιχεία αυτά αφορούν στο μήνα Απρίλη του 2012.
Πριν, δηλαδή, εκδηλωθεί το νέο κύμα ανεργίας που τον Ιούλη εκτινάχτηκε πάνω από 25%.
Πριν επιβληθεί η νέα αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Πριν ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις νέες ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής που εκδηλώθηκαν τους μήνες που ακολούθησαν.

Είναι σε αυτή την Ελλάδα, του μισού εκατομμυρίου υποσιτισμένων και εξαθλιωμένων παιδιών, που η τρόικα των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη δίνει παραστάσεις «σωτηρίας» με την τρόικα του Τόμσεν,  του Μπαρόζο και του Ντράγκι...

Τώρα, κύριοι «κροκόδειλοι»;
Τα αραβογερμανικά μονοπώλια, στα οποία έχουν παραδοθεί τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας - δηλαδή ένα μεροκάματο τη βδομάδα για 1.000 εργαζόμενους - το έχουν επιβάλει από τις 18 Απρίλη 2012.  Υποτίθεται ότι το μέτρο αυτό θα ίσχυε μέχρι τις 17 Ιούλη. Τα μονοπώλια, στη συνέχεια, επέβαλαν την επέκταση του εν λόγω εργασιακού «απαρτχάιντ» και όρισαν ως νέα καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής του τις 18 Οκτώβρη.
Ομως, μόλις την περασμένη Δευτέρα, η εργοδοσία με καινούργιο φιρμάνι της ανακοίνωσε ότι το «απαρτχάιντ» - που υποτίθεται ότι θα τελείωνε χτες - συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου - και θα δούμε!

Ρωτάμε τους κάθε λογής καλοπληρωμένους σμπίρους, τους απαστράπτοντες παπαγάλους, τους αναξιοπρεπείς μπιστικούς του καθεστώτος, τους γραβατωμένους «χωροφύλακες» του νου και της σκέψης των απλών ανθρώπων.
Ρωτάμε όλους αυτούς τους σάλιαγκες, που είχαν ξεσπαθώσει με αφορμή τα γεγονότα στο Πεντάγωνο εναντίον των εργαζομένων στο Σκαραμαγκά, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, όπως έλεγαν μέσα από τα κροκοδείλια αναφιλητά τους, το δίκιο των εργατών:
Τώρα, έχουν να μας πουν κάτι, αφενός για το δίκιο των εργατών και αφετέρου για το πώς - κατά τη γνώμη τους - πρέπει αυτοί να το διεκδικήσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου