Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Η εισβολή στο ΥΕΘΑ ήταν ένα σοκ για όλους μας. Αλλά θα ήταν πολύ μεγαλύτερο το σοκ αν ζούσαμε αυτά που κάποιοι από το πρωί ζητούν με γραπτά και λεγόμενα! Διαβάσαμε ειρωνικα σχόλια για την αντίδραση -την μη αντίδραση δηλαδή- των στρατιωτικών δυνάμεων στη κεντρική πύλη του ΥΕΘΑ. 

του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Αποφεύγουν να το πουν καθαρά ,να το διατυπώσουν με σαφήνεια αλλά το υποννοούν: γιατί δεν αντέδρασαν δυναμικά οι στρατιωτικοί; Και το δυναμικά απ΄ ότι καταλαβαίνουμε περιλαμβάνει όλες…τις εκδοχές! Ακόμη και τη χρήση όπλων!

Δεν υπάρχουν και πολλές αμφιβολίες πλέον ότι έχουμε αρχίσει να παραλογιζόμαστε. Η πίεση της κρίσης δημιουργεί κάθε μέρα όλο και μεγαλύτερη πόλωση στην ελληνική κοινωνία. Από τη μία οι απόψεις ότι οι διαμαρτυρίες επιτρέπουν τα πάντα ,ακόμη και την εισβολή στο ΥΕΘΑ. Λάθος! Τεράστιο λάθος!


Και από την άλλη η άποψη ότι πρέπει... 



“Να μπει τάξη σ΄αυτό το κράτος, με κάθε τρόπο και κόστος”. Λάθος! Τεράστιο λάθος! Έγκλημα!

Τι προτείνουν λοιπόν όσοι κατηγορούν τους στρατιωτικούς που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τους εργαζόμενους των ναυπηγείων; Να σήκωναν τα όπλα και να πυροβολούσαν τους εργαζόμενους; Να άρχιζαν να τους χτυπάνε με τα κοντάκια των όπλων; Ποια είναι ακριβώς η άποψή τους;


Το λάθος στο ΥΕΘΑ έγινε πριν οι εργαζόμενοι φθάσουν εκεί. Κάποιοι δεν εκτίμησαν σωστά τη συγκέντρωση, δεν ζήτησαν τις αστυνομικές δυνάμεις που έπρεπε να υπάρχουν κι όλα μετά πήραν το στραβό το δρόμο.


Τώρα λένε ότι τα μέτρα ασφαλείας θα αλλάξουν. Κάποιοι λένε ότι θα φέρουν στο ΥΕΘΑ κάποια μονάδα από τα “χακί ματ” για να αντιμετωπίζει τέτοιες διαδηλώσεις που πλέον θα βλέπουμε όλο και συχνότερα στο ΥΕΘΑ.


Όποιες αποφάσεις ληφθούν ,πρέπει να είναι ΨΥΧΡΑΙΜΕΣ. Είναι πολύ εύκολο πια με την πόλωση που υπάρχει στη κοινωνία μας να ζήσουμε καταστάσεις πολύ χειρότερες από τις χθεσινές. Και ψύχραιμη πρώτα απ΄ όλα πρέπει να είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Που φαινεται ότι την έχει απωλέσει. Ευχόμαστε να την ξαναβρεί…


Για να μην δούμε ακόμη και όπλα υψωμένα... Κάποιοι το ζητούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου