Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΑΛΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

«Θα ψηφίσουμε αν υπάρξει βελτίωση» - «Παράθυρο» για συμφωνία από Κουβέλη... 

Μέχρι αργά εχθές τη νύχτα  συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για το θέμα των εργασιακών.

Η εισήγηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ήταν να καταψηφιστούν τα εργασιακά μέτρα, αφήνοντας ωστόσο περιθώριο επαναπροσέγγισης της απόφασης.

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Φώτη Κουβέλη, ο τελευταίος άφησε μια «χαραμάδα» προκειμένου να υπάρξει συμφωνία. 

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, ο κ. Κουβέλης δεν έδειξε να απορρίπτει... 


Οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος, αρκεί να δει ότι υπάρχει διάθεση για περαιτέρω βελτιώσεις.

Ο κ. Κουβέλης εχθές επικοινώνησε και με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στον οποίο εξήγησε τις διαφωνίες του μετά τις βελτιώσεις του νέου πακέτου των μέτρων. 

Οι συνεργάτες του κ. Κουβέλη, λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, έλεγαν πως υπήρξε μια ενημερωτικού χαρακτήρα συζήτηση με τον πρωθυπουργό για το θέμα στη βάση να βρεθεί μια συμφωνία και να μην υπάρξει κυβερνητική κρίση. 
Πάντως ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο οποίος έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους αργά το απόγευμα της Τετάρτης έλεγε πως τα τρία ενδεχόμενα σενάρια εξόδου από την κυβερνητική κρίση είναι τα εξής:

1)    Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα μέτρα για τα εργασιακά
2)    Να αποσύρει τα συγκεκριμένα μέτρα προσωρινά και να συζητηθούν εκ νέου εν ευθέτω χρόνω
3)    Να έρθουν στη Βουλή για ψήφιση οπότε και η ΔΗΜΑΡ θα τα καταψηφίσει

Κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς ο κ. Κουβέλης απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του κόμματός του υποστήριξε πως στην Ευρώπη είχε αρχίσει να εισακούεται η φωνή της ΔΗΜΑΡ. Πιο συγκεκριμένα είπε πως κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες (έκανε αναφορά στους Όλι Ρεν και Μάρτιν Σουλτς) παραδέχονται πως χωρίς τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς τα μέτρα που θα λαμβάνοντο θα ήταν σκληρότερα.

Σε κάθε περίπτωση οι συνεργάτες του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς διαμήνυαν πως δεν πρόκειται να δοκιμαστεί η κυβερνητική συνοχή και ότι ακόμα και στην περίπτωση που καταψηφίσουν τελικά τα εργασιακά, δεν θα άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση Σαμαρά. 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου