Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΠΩΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΤΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΝΕΛΗ???

Τα οδηγεί σε νέα ταπείνωση με κατεβασμένα και τα δυο αυτιά και με το μολυβάκι του δηλωσία στο χέρι... Η τρόικα θέλει “υπογραφή” και από τα τρία κόμματα στα μέτρα...

ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ "ΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ" ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΑ...

Ωμός εκβιασμός στο παρά πέντε της ψήφισης των μέτρων - Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας έκανε την αποκάλυψη - Σε ένα νομοσχέδιο με μορφή κατεπείγοντος τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα...

Οι φόβοι που υπήρχαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκαν. Η τρόικα εκβιάζοντας με τη δόση απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη για το πακέτο μέτρων και των τριών κομμάτων της κυβέρνησης.
Αυτό αποκαλύφθηκε χθες μεσάνυχτα υπό τη μορφή εκμυστήρευσης από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντας που είναι στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης.

Μια άλλου τύπου υπογραφή δηλαδή, όπως στο προηγούμενο μνημόνιο απ' τους πολιτικούς αρχηγούς. Ουσιαστικά οι δανειστές μας απαιτούν...

Την πλήρη στήριξη του πακέτου για να ξεκλειδώσουν τη δόση.

Έμμεσα, αλλά σαφέστατα ζητούν ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη κατά την ψηφοφορία.

Να επιβεβαιώσει δηλαδή η χώρα με αυτόν τον τρόπο ότι θα υλοποιήσει τα μέτρα που είναι συνδεδεμένα με τα 31,5 δισεκατομμύρια. Σε αντίθετη περίπτωση απειλεί με νέα αναβολή, με ασφυξία δηλαδή την ελληνική οικονομία καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα είναι πλέον σε οριακό στάδιο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται τη στιγμή που ο εκπρόσωπος της Ελλάδας Π. Τσακλόγλου έχει εντολή από τον Αντώνη Σαμαρά να ενημερώσει το euro working group πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά τη συμφωνία με την τρόικα ως έχει.

Ουσιαστικά ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να δείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ψηφιστούν τα μέτρα χωρίς αλλαγές, όπως έκλεισαν χθες, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πάει στη Βουλή ένα μόνο νομοσχέδιο με ένα μόνο άρθρο και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος το οποίο θα έχει ψηφιστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ή το πολύ ως την 11 Νοεμβρίου, μία μέρα πριν τη συνεδρίαση του eurogroup το οποίο θα αποφασίσει αν θα ξεκλειδώσει η όχι η δόση.

Με τη διαφαινόμενη στήριξη του ΠΑΣΟΚ όλα δείχνουν ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί, ωστόσο η νέα απαίτηση της τρόικας για στήριξη των μέτρων αλλάζει τα δεδομένα.

Εάν τα μέτρα περάσουν αλλά με οριακή πλειοψηφία δεν θα ξεκλειδώσει η δόση; Θα είναι ολόκληρη; Θα υπάρξει “πέναλτι”;
Αυτό είναι το ... εκβιαστικό ερώτημα που βάζει τώρα η τρόικα στα χείλη της ελληνικής πλευράς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου