Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΟΙ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ

"Φεύγει" η ΦΑΓΕ από την Ελλάδα... Η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο...

Το πολυτραγουδισμένο παραμύθι ότι, τις βιομηχανίες τις διώχνουν οι κακοί απεργοί (και βεβαίως το ΠΑΜΕ), αποφάσισε να καταρρίψει η παραδοσιακή βιομηχανία ΦΑΓΕ, η οποία, ενώ τίποτε απ όλα αυτά δεν αντιμετωπίζει, αλλά και με άκρως πρόσφορο "επενδυτικό" κλίμα πια που της το εξασφάλισαν οι αποφάσεις των "σωτήρων" για μισθούς κολατσιού κλπ, μαζεύει τα μπογαλάκια της και πάει... Λουξεμβούργο... Με τις υγείες μας!!!

Τη μεταφορά της έδρας της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο, αποφάσισε η διοίκηση του ομίλου. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στο επενδυτικό κοινό...


Ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου η εσωτερική αναδιάρθρωση του ομίλου ΦΑΓΕ με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρικής του δομής προκειμένου αυτή να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον ολοένα και πιο παγκόσμιο χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση προς τους επενδυτές.

Ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης αυτής, η FAGE International SA, νεοσυσταθείσα εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, που ελέγχεται από τους Ιωάννη και Κυριάκο Φιλίππου, είναι η μητρική εταιρεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται μέσω της ελληνικής θυγατρικής της ΦΑΓΕ Dairy Industry (πρώην μητρική του ομίλου) ενώ οι δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στο εξωτερικό θα γίνονται μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, της FAGE Luxembourg S.a.r.l.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Αθανάσιος Φιλίππου, διευθύνων σύμβουλος της ΦΑΓΕ ανέφερε χαρακτηριστικά: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης η οποία βασίζεται στην ελληνική μας κληρονομιά ενώ μας βοηθά να ανταγωνιστούμε ακόμα πιο αποτελεσματικά στην παγκόσμια αγορά. Η παγκόσμια ζήτηση για τα προϊόντα μας συνεχίζει να αυξάνεται και είμαστε έτοιμοι να επωφεληθούμε από τις εξελίξεις στην αγορά στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και όπου αλλού μπορεί να προκύψει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου