Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ή ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΟΜΠΙΝΑ???

Έρχεται ο….. Αρμαγεδδών , ένας μυστηριώδης ιός που  προκαλεί πονοκέφαλο στις υγειονομικές  αρχές του πλανήτη γιατί είναι  θανατηφόρος.
Η επιστημονική  κοινότητα εκφράζει φόβους ότι  μπορεί να εξελιχθεί σε μία  νέα πανδημία. Άραγε, θα είναι η επόμενη γρίπη των πτηνών, ή μήπως μία νέα ισπανική γρίπη , από την οποία είχαν πεθάνει εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μεταξύ των ετών  1918 –1919; O μυστηριώδης ιός έχει πολλές ομοιότητες με το «Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο», το γνωστό πλέον σε όλους  SARS και είναι εξίσου επικίνδυνος για την δημόσια υγεία για δύο λόγους. 1. Προσβάλλει ταχύτατα τους ασθενείς και τα ποσοστά θνησιμότητας είναι υψηλά. Γι΄ αυτό και οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου. Υπενθυμίζεται ότι από τον SARS, πάνω από χίλια άτομα είχαν πεθάνει το 2003..

Ήδη  οι υγειονομικές αρχές της   Βρετανίας βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου ετοιμότητας μετά... 


Τον  θάνατο  ενός άντρα από την  Γλασκόβη. Ο άτυχος άντρας, ιδιοκτήτης  γκαράζ, ήταν μόλις 38 ετών. Είχε  διακομιστεί στο Νοσοκομείο του Λονδίνου «London Royal Free Hospital». Σύμφωνα με τους ειδικούς, φορέας του ιού είναι κατοικίδια και άγρια ζώα στην Αφρική και της Ασία.
Τα συμπτώματα του ιού είναι, μεταξύ άλλων, πονοκέφαλος, υψηλός πυρετός , στομαχικός πόνος και ακατάσχετοι εμετοί.

Διακεκριμένος Βρετανός επιστήμονας  που ειδικεύεται σε ιούς προειδοποιεί  ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει  να είναι προετοιμασμένη για  μία νέα πανδημία που προέρχεται  από τα ζώα και θα κτυπήσει  τον πλανήτη μέσα στα επόμενα  πέντε χρόνια . Ο καθηγητής Τζον Οξφορντ από το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο επισημαίνει ότι η πανδημία θα κοστίσει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο είδος θα είναι τεράστιες.

Την  ίδια ώρα, καταγράφονται πολλά  κρούσματα του νέου ιού σε  Κατάρ και Μέση Ανατολή. Για τους ειδικούς που πραγματοποιούν αιματολογικές εξετάσεις σε ασθενείς ,  ο νέος ιός έχει πολλές ομοιότητες με τον SARS, δηλαδή προέρχεται από την ίδια οικογένεια του Οξύτατου Αναπνευστικού Συνδρόμου όμως η γενετική του ακολουθία είναι τελείως διαφορετική. Tα ιατρικά στοιχεία δείχνουν πως ένας ακόμα άντρας απεβίωσε πιθανότατα από τον ιό. Πρόκειται για έναν 60χρονο άνδρα ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο Ιούλιο στη Σαουδική Αραβία.

Επιπλέον, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φορέας του ιού δεν είναι ο άνθρωπος , κατά συνέπεια ο ιός μεταπήδησε από τα ζώα στον άνθρωπο. Οι ειδικοί ενοχοποιούν τις ασιατικές νυχτερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου