Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΥΕΘΑ... ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Τα όσα έγιναν στο ΥΕΘΑ κάνουν τον γύρο του κόσμου. Είναι λογικό. Ποιος μπορεί να θεωρήσει λογικό ότι στο ΥΕΘΑ μιας Ευρωπαϊκής χώρας, μέλους του ΝΑΤΟ, όποιος θέλει μπαίνει και βγαίνει! Γιατί είναι η δεύτερη φορά που βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις!

Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές και ήδη όλοι οι εμπλεκόμενοι “κρύβονται” πίσω απ΄ αυτές:


•”οι στρατιωτικές δυνάμεις δεν έχουν δικαίωμα να ακουμπήσουν πολίτη”,λένε. Πολύ σωστό. Όμως γιατί κανείς μόλις διαπίστωσε τη συγκέντρωση έξω από το ΥΕΘΑ δεν ειδοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις; Γιατί κανείς μόλις είδε ότι το ρολό ασφαλείας το οποίο κατεβαίνει για να “ασφαλίσει” το ΥΕΘΑ -και που τελικά είναι πολύ ευάλωτο- δεν ειδοποίησε τις αστνομικές δυνάμεις;


•κι αφού οι εργαζόμενοι κατόρθωσαν να περάσουν μέσα στο ΥΕΘΑ, ποιος... 


Ήταν ο χειρισμός του θέματος; Ο ΥΦΕΘΑ Δημήτρης Ελευσινιώτης που βρισκόταν στο γραφείο του γιατί δεν έστειλε κάποιον από το γραφείο του για να συνομιλήσει με τους διαδηλωτές; Γιατί αφού όπως λένε από το γραφείο του υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού δεν κάλεσε μια αντιπροσωπεία των εργαζομένων για να συναντηθεί μαζί τους ,απαιτώντας ταυτόχρονα την αποχώρηση των συγκεντρωμένων; Κατέβηκε μέχρι το ισόγειο ο κ.Ελευσινιώτης ,αλλά δεν τόλμησε να βγει για να διαχειριστεί το θέμα ,λένε οι πληροφορίες.

•ποιος είχε την άποψη ότι έπρεπε να κατέβει ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος και να διαχειριστεί ένα θέμα που δεν ανήκει ούτε στις αρμοδιότητές του, ούτε βέβαια ταιριάζει στο ρόλο και την αποστολή του Α/ΓΕΕΘΑ. Ειδικά μετά απο το περιστατικό με την εισβολή των αποστράτων και τη κάθοδο του τότε Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκου, ο οποίος δέχτηκε σκληρή κριτική ποιος είχε την άποψη να αναλάβει το χειρισμό της κρίσης ο Α/ΓΕΕΘΑ;


Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι μετά από επτά ραντεβού στα οποία τους εμπαίζουν ,μετά από έξι μήνες χωρίς μισθό προχώρησαν σ΄ αυτή την ενέργεια για να αναδείξουν το πρόβλημά τους.


Αυτοί κατέληξαν στη Γενική Ασφάλεια.


Στο ΥΕΘΑ όμως η θύελλα που προκάλεσαν μόλις τώρα αρχίζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου