Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑ ...ΧΕΣΙΜΟ

Εδωσε βραβείο σε ΜΚΟ που δρα για αποχετεύσεις στην Ινδία... 

Το μόνο σίγουρο τελικά είναι ότι με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ) δεν βαριέσαι ποτέ! Αλλωστε η πολυσχιδής δράση του πρώην πρωθυπουργού της χώρας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Τη μια τον βλέπεις να τρέχει σε μαραθώνιο, την άλλη να κωπηλατεί σε χρόνο-ρεκόρ τη θαλάσσια διαδρομή από την Ερμιόνη στην Υδρα, ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές που ανεβαίνει στο ποδήλατό του για μια βόλτα στα βόρεια προάστια. Οσο για τα πολιτικά του κατορθώματα; Εξίσου πολλά, με μεγαλύτερο βέβαια τον άθλο του, την άνευ όρων -όπως αποδεικνύεται- παράδοση της χώρας στα χέρια της τρόικας.

Ακόμη και σήμερα, όμως, και παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής του τόπου, ο ΓΑΠ συνεχίζει να απασχολεί με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης! Αυτή τη φορά αιτία στάθηκε το ζήτημα της εγκατάστασης... τουαλετών στις αγροτικές ζώνες της Ινδίας! Τον γύρο του κόσμου έκανε χθες η είδηση ότι την Τρίτη... 


Απονεμήθηκε το βραβείο Global+5 σε μία ινδική μη κυβερνητική οργάνωση, την Gram Vikas, η οποία ειδικεύεται στην εγκατάσταση τουαλετών και στην πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό στις αγροτικές ζώνες της Ινδίας. Το πρόγραμμά της μάλιστα -που φέρει την ονομασία Mantra- έχει στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής στις αγροτικές κοινότητες, αναλαμβάνοντας για ένα ολόκληρο χωριό την εγκατάσταση, τη συντήρηση και την καλή λειτουργία του τρεχούμενοι νερού και των τουαλετών σε κάθε σπίτι. Η είδηση όμως έχει έντονο ελληνικό... άρωμα εξαιτίας της σύνθεσης της επιτροπής που αποφάσισε σε ποιον θα απονεμηθεί το βραβείο καινοτομίας που δημιουργήθηκε από το περιοδικό «The Global Journal». Η εν λόγω επιτροπή, μεταξύ άλλων, αποτελούνταν από τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί, τον οικονομολόγο Ζακ Αταλί, καθώς και από τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης!

Για την ιστορία πάντως, ο ιδρυτής της Gram Vikas, ο Τζο Μαντιάτ, κατά την απονομή του βραβείου δήλωσε ότι «πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από νερό και τουαλέτες, πρόκειται για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ενώ πρόσθεσε ότι αισθάνεται «έκπληκτος και συγκινημένος» επειδή κάτι τόσο πεζό όσο οι τουαλέτες «μπορεί να οδηγήσουν σε μια βράβευση».


Ομολογία-σοκ Γιώργου: Ανέβασε το έλλειμμα για το καλό μας

Και πολύ έκατσε στην Ελλάδα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αφού μόνο αγγελία δεν έβαλε για να βρει εθελοντές για το γραφείο του στην Πάτρα, μια και δεν έχει οικονομική άνεση, πήρε το σακίδιό του και έφυγε για το Τόκιο. Ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να μας σώσει αυτήν τη φορά μέσω... της ιαπωνικής πρωτεύουσας, μιλώντας για την «οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας». Και μόνο ο τίτλος της ομιλίας του κ. Παπανδρέου προκαλεί οργή, μια και ο άνθρωπος που οδήγησε στην αποδόμηση της κοινωνίας και στη διάλυση του οικονομικού και παραγωγικού ιστού θα δώσει το μοντέλο ανασυγκρότησης μπροστά σε ένα περιβάλλον που αισθάνεται άνετα. Ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί στην ιαπωνική πρωτεύουσα προκειμένου να παραστεί στην κοινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία ξεκινά σήμερα, 11 Οκτωβρίου. Το περιβάλλον του, μάλιστα, διέρρεε ότι είχε ενημερώσει την κυβέρνηση για το ταξίδι του, κάτι όμως που διαψευδόταν από το Μέγαρο Μαξίμου. Κύκλοι μάλιστα του πρωθυπουργού έλεγαν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση και δεν έχει ενημερώσει για τις κινήσεις του.

Ο... Μεσσίας των δάνειων δυνάμεων, για να προετοιμάσει την έλευσή του στο Τόκιο φρόντισε να δώσει και συνέντευξη στον ανταποκριτή του ιαπωνικού πρακτορείου ειδήσεων στη Γενεύη. Εκεί μάλιστα ο κ. Παπανδρέου έκανε μια ομολογία-σοκ, ισχυριζόμενος ότι η απόφαση που έλαβε ως πρωθυπουργός το 2009 να αναθεωρήσει το ύψος του ελληνικού ελλείμματος κατά τρεις μονάδες ήταν για να αποκατασταθούν η αξιοπιστία και το κύρος της χώρας στο εξωτερικό! Δηλαδή μας παρέδωσε στο στόμα του λύκου για το... καλό μας, παρόλο που το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας είχε φροντίσει να τα ρίξει στα Τάρταρα ο ίδιος με τις δηλώσεις του περί «διεφθαρμένης χώρας».

«Κανείς δεν περίμενε ότι η κρίση του ελληνικού χρέους θα εξελισσόταν σε παγκόσμιο πρόβλημα» ισχυρίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ίδια συνέντευξη που παραχώρησε στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων, δίνοντας για άλλη μια φορά την εικόνα ενός ανθρώπου που εξακολουθεί να ζει τον... μύθο του και να μη συναισθάνεται τις ευθύνες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου