Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Στην παραλία του Μπάλου, στα Χανιά της Κρήτης, στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι ειδικοί μελετητές των ΑΤΙΑ (UFO). Αφορμή ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο, που απαθανάτισε στα τέλη Αυγούστου ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών, το οποίο τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με όσα έχει πει το ζευγάρι των τουριστών, στις 19 Αυγούστου κινούνταν στην περιοχή της Γραμβούσας στα Χανιά και ετοιμάζονταν να πάνε για μπάνιο στην παραλία του Μπάλου. Καθώς ωστόσο είχε πολύ αέρα, αποφάσισαν να μην κολυμπήσουν και να τραβήξουν φωτογραφίες από το τοπίο και ένα κοπάδι αγριοκάτσικων που διέσχιζε τον δρόμο. «Υστερα από μιάμιση ώρα πήγαμε σε μια καφετέρια κοντά στην παραλία και αρχίσαμε να κοιτάζουμε τις φωτογραφίες. Τότε διαπιστώσαμε ότι σε μια από αυτές υπήρχε στον ουρανό ένα αντικείμενο με περίεργο σχήμα» ανέφεραν συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα abovetopsecret.com, όπου δημοσίευσαν το υλικό τους.

Οι υπεύθυνοι της δημοφιλούς ιστοσελίδας δεν μπορούσαν να βγάλουν συμπέρασμα και ζήτησαν τη συνδρομή ανθρώπων που... 


Έχουν ειδικευτεί στην ψηφιακή απεικόνιση και μπορούν να διαπιστώσουν αν οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία και πρόκειται για... απάτη. Ενας από αυτούς ήταν ο Τζεφ Ρίτσμαν, συνεργάτης μεγάλων εταιριών όπως η AOL και παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών όπως το History Channel, ο οποίος ασχολείται με τη φωτογραφία και τα στιγμιότυπα από UFO τα τελευταία 26 χρόνια.

Υστερα από αρκετές ημέρες αναλύσεων της φωτογραφίας και επαφών με τη Γερμανίδα που την έβγαλε, ο Τζεφ Ρίτσμαν δημοσίευσε ένα κείμενο (σ.σ.: http://www.abovetopsecret.com/forum/thread886584/pg1) στο οποίο υποστηρίζει ότι «στα 26 χρόνια εμπειρίας μου έχω δει ελάχιστες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από UFO. Η συγκεκριμένη είναι συναρπαστική και δεν έχει υποστεί επεξεργασία. Προσπάθησα, με όλες μου τις δυνάμεις, να βρω μια εξήγηση, όμως κατέστη αδύνατον». Ο ερευνητής, παρότι δεν δίνει τη δική του ερμηνεία, υποστηρίζει ότι μοιάζει με «ιπτάμενο δίσκο», με διάμετρο που μπορεί να ξεπερνά τα 13 μέτρα. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της ιστοσελίδας, η φωτογραφία εστάλη και σε άλλους αναλυτές, που επίσης βεβαίωσαν την αυθεντικότητά της, παρατηρώντας ότι δεν έχει υποστεί επεξεργασία από ειδικό λογισμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου