Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην Θεσσαλονίκη έφτασαν το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρόλους Παπούλιας και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να παραστούν στην επίσημη δοξολογία για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο και την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Η δοξολογία ξεκίνησε στις 11:00, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ καθώς οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει από το πρωί όλο τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, έχοντας τοποθετήσει μάλιστα και προστατευτικά κιγκλιδώματα. Ο αποκλεισμός όσων πιστών δεν είχαν σχετική πρόσκληση για να μπουν στο ναό και τα υπερβολικά κατά πολλούς μέτρα ασφαλείας ξεσήκωσαν αντιδράσεις και πολλοί από τους συγκεντρωμένους που προσπαθούσαν να φτάσουν κοντά στην εκκλησία φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι...


Ακόμα και για να ανάψει κάποιος ένα κερί πρέπει  εκτός από την πρόσκληση, να έχει ελεγχθεί και από τους αστυνομικούς.
Τα κιγκλιδώματα στη δυτική πλευρά του ναού άνοιξαν πριν από λίγο.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπούλιας θα μεταβούν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913» και «Γιορτή Σημαίας: Στα βήματα των ελευθερωτών». Στην τελετή εγκαινίων θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Το μεσημέρι, ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα, ενώ ο κ. Παπούλιας θα παραμείνει στην πόλη μέχρι και την Κυριακή, οπότε θα δώσει το παρών στη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου