Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΑΣΤΡΕΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ

Παγοκολώνες έμειναν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όταν άκουσαν την απάντηση του κ.Παπακωνσταντίνου οταν ρωτήθηκε που βρίσκεται η λίστα Λαγκάρντ...

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το usb που έδωσε ήταν αντίγραφο και το γαλλικό διαβιβαστικό το έδωσε στο γραφείο του για ασφαλή φύλαξη.
Όμως στην συνέχεια, απαντώντας στις ερωτήσεις είπε:

"Να το ξεκαθαρίσουμε. Το πρωτότυπο cd είναι στη Γαλλία και ελπίζω να επανέλθει για να σταματήσει όλη αυτή η σπέκουλα. Δεν ανέχομαι αυτή την ιστορία να πλανάται περί αλλοίωσης της λίστας. Έγινε αντίγραφο του cd που μας στάλθηκε και δόθηκε στον κ. Διώτη το usb stick. Το αρχικό (αντίγραφο cd) μαζί με διαβιβαστικό από τη Γαλλία ο έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω που είναι, λυπάμαι που το λέω αλλά δεν ξέρω που είναι σήμερα.

Ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε και πολύ άνετος με το δημόσιο χρήμα: "150 εκατ ευρώ θα κέρδιζε το ελληνικό δημόσιο από την φορολόγηση των καταθετών της Ελβετίας που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ εκτίμησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. «Αυτό δεν είναι λίγο αλλά δεν αποτελεί και πανάκεια για τη λύση όλων των προβλημάτων".

Το να παραδέχεται ένας άνθρωπος σε τέτοια θέση ευθύνης ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται ένα τόσο σημαντικό αποδεικτικό ή μη στοιχείο, είναι το λιγότερο εξωφρενικό.
Όπως και το γεγονός ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν απάντησε με σαφήνεια γιατί δεν πρωτοκολλήθηκε το CD με την παραλαβή του (είναι δικαιολογία του αισχίστου είδους να λέει κάποιος ότι δεν πρωτοκολλήθηκε γιατι έπρεπε να βγουν φωτοτυπίες και άρα θα ερχονταν στο φως προσωπικά δεδομένα).

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έξήγησε γιατί έδωσε επιλεκτικά ονόματα στον κ. Καπελλέρη για έλεγχο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου