Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΤΡΟΠΗΣ... ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΤΡΙΟ ΛΕΧΡΙΤΟΣ

Μία υπερπαραγωγή της Μέτρο Γκόλντουϊν Μάγερ... Το σενάριο έχει ως εξής :

Οι δημοσκοπίσεις των τελευταίων ημερών έδειχναν ότι, αν τα κυβερνητικά δεκανίκια συμφωνούσαν με τα οικονομικά μέτρα, θα εξαφανίζονταν από τον πολιτικό χάρτη. Τον βασικό εταίρο δεν τον ενδιέφερε αυτό, γιατί, απλώς έκανε τη δουλειά του. Και στο κάτω-κάτω, ακόμα και αν διαλυόταν το κόμμα του, οι τωρινοί ψηφοφόροι του δεν θα γίνονταν ποτέ κεντρώοι ή αριστεροί, Κάποιος άλλος της τάξης του, θα αναλάμβανε αμέσως μετά, να τους μαντρώση και πάλι στο ίδιο μαντρί με άλλο όνομα.

Τους δύο εκ των τριών στούτζες όμως
τους έκαιγε και τους έκοφτε. Η ισχνή εκλογική βάση τους, ήταν και το μοναδικό πολιτικό περιουσιακό στοιχείο τους. Αν το έχαναν, θα κήρυτταν πτώχευση την ίδια στιγμή. Και φυσικά, η κυβερνηση θα κατέρρεε.
Αυτό κυρίως έκοφτε τον Φώτη. Ο Βάγγος το είχε πάρη ήδη απόφαση και την είχε μισοκρεμασμένη την κάππα του. Δεν ήθελε όμως να τον κακοχαρακτηρίση ο υψηλός κύκλος του ότι δεν βοηθούσε την κατάσταση, γιατί μετά δεν θάβρισκε θέση προέδρου ούτε σε εκπολιτιστικό σύλλογο.

Έπρεπε να λυθή το ζήτημα και μάλιστα τώρα. Και τα μέτρα να δεχθούν, και να αποφύγουν την πολιτική πτώχευση.

Το τρίο-στούτζες έξυνε το κεφάλι του αμήχανο. Ο επικεφαλής επικοινωνιολόγος όμως δεν κώλωσε. Στάθηκε μπροστά στο τρίο-λεχρίτος με ύφος απαξίας... 


Πήρε το πακέτο με τα μέτρα στα χέρια του, αφαίρεσε τις σελίδες των ήδη συμφωνημένων εργασιακών και έχωσε μέσα μερικές καινούργιες.

Ο χοντρός εκ των τριο-μούργος, πήρε τις καινούργιες σελίδες και τις περιέτρεξε γρήγορα με περιέργεια.
Έμεινε άναυδος. Τρισχειρότερες από τις προηγούμενες. Ως έμπειρος μούργος, κατανόησε αμέσως το σκηνικό.

Η εντολή πρός τους "δημοσιογράφους" έφυγε σφαίρα από το επικοινωνιακό επιτελείο : "Προέκυψε αδιέξοδο. Οι τροϊκανοί ζητάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους. Ο Φώτης και ο Βάγγος τα στύλωσαν και απειλούν την τρόϊκα με πτώση της κυβέρνησης και ανταρτοπόλεμο".

Ο Φώτης, ξαμόλυσε τους βρυχηθμούς του σαν τον λέοντα της Μέτρο Γκόλντουϊν Μάγερ, αμέσως μετά την επίσημη συνάντηση του τρίο-κοπρίτος.

Ο Βάγγος, το άφησε λίγο το πράγμα να κοπάση η εντύπωση του βρυχόμενου Φώτη και ξαμόλυσε και αυτός ένα σκυλίσιο αλύχτισμα. Τόσο όσο να σώση τα προσχήματα.

Αμέσως μετά, ο Τρελλαντώνης βγήκε από το μυθιστόρημα της προγιαγιάς του, ανέβηκε στο σκαμνί του υποδίκου, πέρασε τη θηλειά στον λαιμό του και με δραματικούς τόνους, τους κάλεσε όλους πίσω, αλλοιώς θα αυτοκτονούσε μόνος του.

Οι Τροϊκανοί, εν μέσω λιονταρίσιων βρυχηθμών, σκυλίσιων αλυχτισμάτων και δραματικών οιμογών, τάκαναν πάνω τους. Αποδέχθηκαν την ήττα τους. Ζήτησαν γονατιστοί συγχώρεση.

Ο Αντώνης κατέβηκε από το σκαμνί, ο Βάγγος άρχισε να καταβροχθίζει το λουκάνικό του και ο Φώτης έκανε γαργάρες με χαμομήλι γιά να μαλακώση ο λαιμός του. Οι βρυχηθμοί, είχαν αφήση μερικά γρέζια στην φωνή του..

Ο επικεφαλής επικοινωνιολόγος, αφαίρεσε τις παρείσακτες σελίδες και ξανάβαλε στην θέση τους τις ήδη συμφωνημένες.

Και οι Τροϊκανοί, έκαναν το σταυρό τους. Με τον ορθόδοξο τρόπο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου