Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΔΕΣ Σ ΕΝΑ ΚΟΤΕΤΣΙ ΓΙΑ ΧΕΣΙΜΟ

Οι... λευκές περιστέρες του ΠΑΣΟΚ χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός τους αποφάσισαν να ανταλλάξουν... κουτσουλιές. 

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για ασύμμετρη υπονόμευση και «κουτσουλίτσες» επικοινωνιακές όσων τον κατηγορούν (Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Σκανδαλίδης, Ραγκούσης και λοιποί), για να εισπράξει και εκείνος την... κουτσουλιά του από τον κ. Χρυσοχοΐδη για τις στρατηγικές που ακολουθεί ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα άλλα, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε τον... γάμο του με τα μέτρα και επιχείρησε ταυτόχρονα να φοβίσει τους αμφισβητίες του και τους διαφωνούντες με την πολιτική του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως, από τη μια, επιβεβαίωσε τη «δημοκρατία» που μιλούσε χθες για μια ακόμη μεγαλειώδη κωλοτούμπα του πάλαι ποτέ υπάρχου της κυβέρνησης Παπανδρέου και, από την άλλη, τα άκουσε από όσους τον αμφισβητούν.

Ο κ. Βενιζέλος σε μια ακόμη βερμπαλιστική του εμφάνιση, με το υπερεγώ του ενισχυμένο στο έπακρο, ισχυρίστηκε ότι... 


Η ιστορία τα έχει φέρει έτσι, ώστε να ταυτίζεται η πολιτική του παρουσία με μεγάλες κρίσεις της χώρας.

Μέσα σ' όλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε γραμμή να ψηφιστούν τόσο οι αποκρατικοποιήσεις όσο και τα μέτρα. Το πόσους έπεισε για το πρώτο θα φανεί σήμερα, ενώ για το δεύτερο την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχετικά με τη συζήτηση για τα μέτρα και την ψηφοφορία στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «όλοι έχουμε την ίδια ευαισθησία και υπευθυνότητα, δεν υπάρχει διαβάθμιση στην ευαισθησία». Με αυτό το σκεπτικό εισηγήθηκε να υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το πακέτο μέτρων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στο δίλημμα «μπροστά ή πίσω» «το πίσω είναι παιχνίδι με τη φωτιά». Τη «θεμελιώδη διαφωνία» του με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε ο Κώστας Σκανδαλίδης, εισηγούμενος να μην ψηφιστούν τα μέτρα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Τσαλαπατήθηκε η προγραμματική συμφωνία» φέρεται να είπε, τονίζοντας ότι τα ψέματα που ελέχθησαν στον λαό οδήγησαν στον εκφασισμό του, και κατέληξε λέγοντας ότι η ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. «Οποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα να παραδώσει την έδρα του» είπε παίρνοντας τον λόγο ο Γιώργος Ντόλιος, για να πάρει την απάντηση του κ. Κασσή, ότι δεν παραδίδει καμία έδρα και θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ, παρότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα. «Πουλήσατε την Ακρόπολη της Ηπείρου (σ.σ.: τη Δωδώνη) με αδιαφάνεια και μου λέτε να εμπιστευθώ τις αποκρατικοποιήσεις;» είπε.

Διαφωνίες επί των μέτρων εξέφρασαν οι κ. Γιάννης Κουτσούκος, Μίμης Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κρεμαστινός. «Εχουμε γίνει συνιστώσα του Σαμαρά και μάλιστα χωρίς ρόλο και λόγο. Η διαπραγμάτευση ήταν ανεπαρκής, τα μέτρα είναι επαχθέστατα» είπε ο πρώτος, ζητώντας να μη ληφθούν σήμερα (χθες) αποφάσεις. Προς το... «όχι» τάχθηκε ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας πάντως για εγκλωβισμό της Κ.Ο. «Δεν θέλω να τα ψηφίσω, αλλά, αν τεθεί κομματική πειθαρχία, η απόφαση της Κ.Ο. πρέπει να είναι δεσμευτική» είπε ο Δ. Κρεμαστινός.

Στον αντίποδα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της ψήφισης των μέτρων. «Υπηρετήσαμε το ψέμα τόσα χρόνια, φορτώσαμε 150 δισ. τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα συζητάμε αν θα υποστηρίξουμε το επίδομα γάμου ή όχι...» είπε, τονίζοντας ότι «η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος».

Οτι δεν είναι αρκετά θαρραλέος ώστε να μην ψηφίσει τα μέτρα δήλωσε κατά πληροφορίες ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ αντίβαρα σε αυτά ζήτησε ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου