Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η ΦΩΦΑΡΑ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΒΑΜΠΙΡ ΚΙ ΕΒΑΛΕ ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΗΓΕΤΗΣ

ΚΑΙ Η ΦΩΦΑΡΑ ΗΓΕΤΗΣ... ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΠΑΔΟΙ...

Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ρίχνει... δόλωμα τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στη Φώφη Γεννηματά, αλλά φαίνεται ότι εκείνη δεν τσιμπάει ακόμη. Αντίθετα, δείχνει τα νύχια της και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μια και μιλά για ορισμένους που «επιχείρησαν να ιδεολογικοποιήσουν τη μνημονιακή στρατηγική, μεταλλάσσοντας το αξιακό DNA της παράταξης», στοχοποιώντας βέβαια και... κηπουρούς και δελφίνους...

Με άρθρο που δημοσίευσε («Εθνος της Κυριακής») επιχειρεί να γίνει νέος πόλος στο ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας περισσότερο τη γραμμή Παναγιωτακόπουλου και του ΠΑΣΟΚ του ’81 παρά τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η κυρία Γεννηματά υπερασπίζεται... 


Την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου με σθένος, κατηγορεί την κυβέρνηση Καραμανλή και θεωρεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου απλώς παρέλαβε... χάος και δεν το δημιούργησε αυτός, μια και δεν είχε σαφή αντίληψη του μεγέθους της κρίσης. Παράλληλα, η κυρία Γεννηματά ζητά νέο συμβόλαιο της Κεντροαριστεράς με τον λαό.

Από τη μεριά τους τα «εξαπτέρυγα» του κ. Βενιζέλου (Γ. Μανιάτης και Οδ. Κωνσταντινόπουλος) συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τελειώσει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος διακρίνεται από αξιόπιστο πολιτικό λόγο, μια και τα ίδια έλεγε προεκλογικά, τα ίδια λέει και τώρα. Ο κ. Μανιάτης μάλιστα δεν διστάζει να επιτεθεί στους Μ. Χρυσοχοΐδη και Ανδρέα Λοβέρδο, υποστηρίζοντας ότι «οι εσωστρεφείς ομφαλοσκοπήσεις ανήκουν σε μοιραίους και άβουλους».

Σε αυτό το κλίμα αναμένεται να συνεδριάσει, αν όλα πάνε καλά σήμερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Πολιτική και την Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος πιθανότατα αύριο. Ο κ. Βενιζέλος, αν όλα πάνε καλά, δέχεται εισηγήσεις για να στρίψει... αριστερά, ώστε να μη φαίνεται σαν ουρά του κ. Σαμαρά, μπας και καταφέρει να μαζέψει το μαγαζί που φυλλορροεί.

Παράλληλα, στη γωνία περιμένουν οι άνθρωποι του Ευάγγελου Βενιζέλου τον Ανδρέα Λοβέρδο σε περίπτωση που «κατέβει» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με στόχο να αμφισβητήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Λοβέρδος, από τη μεριά του, ισχυρίζεται ότι με τις απόψεις του συντάσσονται κι άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δεν τον φοβίζει η αντιπαράθεση με τον Βενιζέλο.

Τέλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης ετοιμάζεται να κάνει παρέμβαση για το τι χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ σήμερα, άσχετα αν ανήκει σε αυτό οργανωτικά ή μη. Ο ίδιος λέει ότι παραμένει ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν αλλάζει, στέλνοντας το μήνυμα σε όσους τον διέγραψαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου